Ovu raspravu trenutno prate:
1 posjetitelja
| |
|
|---|
|
Aktivan
![]()
Registriran: 25.9.2008
Mjesto:
Broj objava: 15
|
Zanima me da li su klubovi (u konkretno slučaju fitness klub), kao neprofitne organizacije oslobođeni plačanja spomeničke rente? I na koji način to mogu dokazati?
Mnogi mi se u žalbama pozivaju da ne obavljaju gospodarsku djelatnost, npr. i neki frizerski saloni. U rješenju o spomeničkoj renti pišem da je obveznik koji obavlja poslovnu djelatnost dužan platiti spomenički rentu. Što uopće uključuje pojam gospodarska djelatnost iz Zakona o očuvanju kulturnih dobara? Bio bih veoma zahvalan kad bi mi neko ponudio odgovor |
|
Moderator
![]()
Registriran: 1.11.2008
Mjesto:
Broj objava: 1496
|
Ako ste neprofitna udruga,i ako ne ostvaruje vlastite prihode,znači ako se financirate iz članarina,dotacija i sl.NISTE OBVEZNIK PLAĆANJA SPOMENIČKE RENTE.
Ukoliko i ostvarujete prihod obavljanjem djelatnosti a djelatnost Vam je pretpostavljam,po NKD:92.62.2 (ostale sportske djelatnosti), opet NISTE obveznik obračuna SR, jer nju kod djelatnosti 92.62.2. obračunava samo sportsko-rekreativni lov. |
|
Veteran
![]()
Registriran: 3.10.2008
Mjesto:
Broj objava: 135
|
ha, da razjasnimo jednu stvar; ako sam dobro skuzio "vjeks" je pravnik koji odlucuje u tim stvarima (spomenicka renta), zar ne vjeks?
|
|
Aktivan
![]()
Registriran: 25.9.2008
Mjesto:
Broj objava: 15
|
Ne, nisam pravnik, privremeno rješavam neke poslove od ''pravnika''
|
Ne možete započeti novu temu. Možete pregledati temu. Ne možete odgovarati na objave. Ne možete uređivati svoje objave. Ne možete brisati svoje objave. Ne možete dodavati nove ankete. Ne možete glasati u udruženjima. Ne možete dodavati datoteke u objavama. Ne možete slati objave bez odobrenja. |

Legalis Facebook
Mogućnosti tema
Ispiši temu
Objavljeno
Prvo najnovija objava

Ne možete započeti novu temu.
Možete pregledati temu.