Jump to content

prodaja stana pod kreditom ili hipotekom


dmikla12

Preporučene objave

prije 7 godina kupio sam stan u zagrebačkoj banci uz kredit od 20 godina.pod hipoteku sam morao staviti i mamin stan.sad ja živim u maminom većem stanu sa dvoje djece a mama živi u tom manjem koji sam ja kupio na kredit.sada nam je treće djete na putu pa bi u kući ženinih roditelja adaptirali potkrovlje.zanima me kakve sad ja tu opcije imam,jer riješio bih se jednog stana,ili kredita.dali se uopće stanovi mogu prodati,i pod kakvim uvjetima,ili je najbolje ići u banku i posavjetovati se .ako neko nešto zna bio bi zahvalan na dobronamjernom savjetu.unaprijed zahvaljujem,Denis iz huma na sutli.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Treba od banke zatražiti pismo namjere u kojem potvrđuju da će biti izdano brisovno očitovanje ako se na račun kredita uplati preostali iznos. Kupoprodajni ugovor onda sklapate tako da kupac dio kupovnine uplaćuje direktno banci za zatvaranje kredita, a ostatak vama na vaš račun.

 

Po primitku uplate banka izdaje brisovno očitovanje, a vi tabularnu ispravu i onda se kupac istovremeno knjiži i briše hipoteku iz zemljišnih knjiga.

 

Prodaja stana nije moguća jedino ako je pokrenuta ovrha, ali sama zabilježba založnog prava se lako rješava i to je dosta čest slučaj u praksi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija