Jump to content

proporcionalni ili puni godišnji odmor?


ddamien

Preporučene objave

Poštovani pravnici :)

 

Tražim pravni savjet vezano uz tumačenje Zakona o radu, točnije dijela Zakona koji se odnosi na ostvarivanje prava na godišnji odmor.

Naime, kod sadašnjeg poslodavca radim od 11.5.2015.god. Te su mi godišnji odmor za 2015 godinu obračunali proporcionalno mjesecima rada za tu godinu te sam dobila 13 dana.

Ono sto mene zanima jest jesam li ja prema Zakonu o radu ostvarila pravo na puni godišnji odmor od 4 tjedna (20 radnih dana) ili tog prava više nema te se godišnji prema sada važećem Zakonu obračunava samo proporcionalno?

Također, zanima me koliko dana godišnjeg odmora imam na dan 1.7.2016.god., budući da dajem otkaz?! Dakle u ovoj tekućoj godini ponovo prelazim 6 mjeseci, a oni mi ponovo hoće obračunati proporcionalno?

Lijepo molim mišljenje da li imam pravo na puni godišnji odmor u prošloj i ovoj godini ili nemam. Te ukoliko imam savjet što da napravim ako mi oni to ne žele dati?

 

Unaprijed se zahvaljujem na pomoći i savjetima :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za 2015. godinu naći ćete proturječne stavove. Osobno smatram da ste imali pravo na puni GO, ali sad je kasno, jer smo ušli u srpanj, a vi ste stari GO mogli iskoristiti do konca lipnja. Ovakvo mišljenje dijeli i Hrvatska udruga poslodavaca, što se može vidjeti na ovom linku.

 

S druge strane, Ministarstvo rada kaže da niste ostvarili pravo na puni GO za 2015., ali to jednostavno ne proizlazi iz zakona (proizlazilo je iz ranijeg Zakona o radu).

 

Glede 2016. godine, tu spora nema, ostvarujete pravo na razmjerni dio GO-a odnosno točno pola punog GO-a, obzirom prekidate radni odnos sa današnjim danom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija