Jump to content

Isključenje/ izbacivanje iz suvlasničke zajednice


Nanook6

Preporučene objave

Pozdrav, zanimaju me par stvari vezano uz isključenje suvlasnika iz suvlasničke zajednice te prava vlasništva nad dijelom nekretnine na kojoj je uspostavljeno etažno vlasništvo.

Naime, u stambenoj zgradi predstavnik stanara pokušava izbaciti stanara iz njegovog stana, tj. dijela etažnog vlasništva nad kojim ima upisano pravo vlasništva.

Razlog zašto predstavnik želi izbaciti stanara jest to što u stanu drži veći broj kućnih ljubimaca, koji imaju više nego adekvatne uvjete za život i ne ometaju druge stanare, no predstavnik stanara širi glasine kako je njegovo zdravlje ugroženo radi tih kućnih ljubimaca, i ima krug stanara koji su voljni lažno svjedočiti kako je to istina, i namjeravaju poduzeti takve mjere da se taj stanar izbaci iz njegovog vlastitiog stana.

Zanima me je li moguće izbaciti tj. isključiti stanara stambene zgrade iz suvlasničke zajednice, i u tom slučaju koja su prava tog izbačenog stanara?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, sve vam piše , samo treba pročitati.

No, dobro. ZVDSP čl. 98 st.5 kaže, da ako sud utvrdi da postoje razlozi za isključenje suvlasničke zajednice, odlučiti će da tuženik otuđi (proda) svoj suvlasnički dio i napusti posjed (rok za to ne može biti manji od tri mj), ili će se, na zahtjev tužitelja, tuženikov suvlasnički dio prodati na javnoj dražbi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija