Jump to content

Remećenje javnog reda i mira-prijava


DarkLord95

Preporučene objave

Bok novi sam ovdje pa mi je ovo prva prekršajna prijava pa eto ako može pomoć da znam šta me čeka.

Jučer u nedjelju 1.2 oko 2 sata u noći ja i kolege smo popili par pića i 20-tak metara od policijske smo zapjevali refren jedne pjesme koji nije trajao ni 10-tak sekundi,policajac je nakon 1 minute izašao iz policijske i krenio prema nama sa blokićem te se vidilo da je jako ljut i neuljudan,prvo je došao ispred nas i pitao kakva je to dernjava te mene napao gdje sam bacio pivo,ja pivo imao nisam,nego je to bio mobitel.3 puta me pitao gdje je pivo ja rekao pivo nemam,niti sam ga imao,i dosli smo u stanicu on je otisao u neku prostoriju te nakon 5 minuta rekao,vidimo se na sudu.

Policajac se nije niti predstavio niti ništa,inače sam 4 puta upisan zbog galame itd,pa je ovo 5 put i bilo nas je 4,i tijekom slijedećeg dana javlja kolega da smo samo ja i ovaj upisani i da očekujemo plavu kovertu tijekom mjesec dana,a sa ove dvojice je skinuta prijava-jer policajac zna mamu od tog jednog kolege-a ona je odvjetnica.

Znači nismo dobili nikakav papirić niti išta,i on sada može navesti šta god hoće? šta ako je naveo svađu sa policajcem,a toga nije bilo?

Trebao sam ukljuciti diktatofon te snimat razgovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Paa svaki put sam dobio papirić i opomenu i to je to,bilo pa prošlo..Znači nikad nisam platio nešto,ali iz kojeg razloga od nas 4 samo smo nas 2 dobili prijave,a od ostale "dvojice kolega" prijava nestala,to neka štela ili?

I da dodam,ako i dođe naknada,ja sam punoljetan ali nemam na sebi ništa,niti imovine,niti primanja..Jel se mogu izvuci sa opomenom ako priznam i to sve navedem i sa kolegom ustvrdimo istu priču,zato što je on malo popio i ne sjeća se baš,ali ja se svega sjećam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za narušavanje javnog reda i mira ne možeš dobiti papirić i opomenu, tako da ne znam baš o čemu se tad radilo.

 

Što se tiče toga zašto su samo neki dobili prijave, imam neku predožbu o tijeku događaja, ali ne bih o tome jer ćeš se naljutiti.

 

Uz priznanje, kajanje i olakotne okolnosti, najblaže možeš proći s minimalnom novčanom kaznom ili uvjetnom zatvorskom. Kazne za narušavanje nisu velike, a da su te mislili zeznuti, vodili bi te na spavanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"...krenio prema nama sa blokićem te se vidilo daje jako ljut i neuljudan..." Kako se samo usuđuje taj policajac doći i legitimirati vas, pa gdje ovaj svijet ide.. Meni se čini da si do sada ti bio neuljudan kako se god to sada tebi činilo, jer se i do sada nekoliko puta prijavljivan za prekršaje iz Zakon o prekršajima protiv javnoga reda i mira, a do sada nisi naučio iz svega toga što je zabranjeno. Diktafon bi te odveo u još veće probleme jer nemaš apolutno nikakva prava snimati to, dakle pročitaj taj zakon koji je naveden ako već do sada nisi, i vidi što je zakonodavac propisao da je dopušteno a što nije. Ovdje si napisao da si počinio prekršaj iz čl. 13., i ne razumijem zašto se upuštaš u neka svoja tumačenja zakona i postupanja policije. Dobit ćeš poziv na Prekršajni sud, nemoj spominjat tamo nikakav diktafon, nego reci kako je bilo i da se to više neće ponoviti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo ga stigla je koverta.

Okrivljenik ----- ---- KRIV JE što je dana 01.03.2015 u 1:45 sati,u mjestu Našice ,Trg dr.Franje Tuđmana ,kbr 6. narušavao javni red i mir na nacin daje hodajuci Trgom glasno pjevao i vikao a što je remetilo odmor građana.

Time je pocinio prekršaj iz čl.13. st. 1., Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira kažnjiv oi čl. 13. st. 1. istog Zakonda,te se temeljem istog propisa izriče novčana kazna u iznosu od 500 (petsto) kuna.

Okrivljenik je dužan platiti u roku 8 dnaa bla bla prilozenom uplatnicom na ziro racun ili u policijsku postaju.

Eto,pivo naveo nije kao sto nije ni bilo,a on detaljnije nije htio pisat prijavu jer onda nebi mogao ispuniti normu..

Dali mi vrijedi praviti žalbu? jer dobio sam odgovora kako da pravim a neki kažu kako da odmah platim..Kolega je rekao da se izvukao na-nigdje ne radi,nema nikakva primanja itd,javno priznao i samo sa 100kn sudskih troškova.

Pomoć? i da kao što sam napomenio prvi put i jel bi mogao izaći sa opomenom,hvala :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prijave (svi oblici) se i pišu kratko jer je bitno samo biće prekršaja i ništa drugo, a u spisu sigurno ima i drugih pismena koja se nikome ne dostavljaju.

 

Normi nema.

 

Što se tiče kazne, sud će ti u slučaju priznanja, kajanja i olakotnih okolnosti vjerojatno smanjiti kaznu. Opomenu ne možeš dobiti jer je za ovaj prekršaj predviđena i zatvorska kazna, tako da opomena otpada.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ne platiš, onda ide prisilna naplata na račune (ako radiš), a ako ne, zamjena za rad za opće dobro ili zatvor.

 

Možeš napisati prigovor u kojem prigovaraš na novčanu kaznu jer nemaš za platiti i umjesto nje tražiš uvjetnu zatvorsku kaznu. To prolazi i nije problem ako se prekršaj ne ponavlja (ne ide se u zatvor, uvjet istekne i to je to).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija