Jump to content

EOS Matrix - telefeonsko uznemiravanje i maltretiranje


zvoneMZ

Preporučene objave

Poštovani,

Podstanar sam, a u stanu prije mene je živjela gospođa koja je na žalost prije par godina preminula. Očito je ostao nekakav dug, jer prije pet, šest mjeseci prvi put su zvali djelatnici firme Matrix. Ispočetka sam im samo govorio, gospođa više ne živi ovdje (zašto bih im davao bilo kakvu pomoć? Nisu mi ni simpatični), poslije toga sam im jasno rekao - gospođa je mrtva, sjašite, no ne prestaju. Stalno iznova nazivaju (na fiksni broj pa ih ne mogu ni blokirati iz one baze podataka), prave se blesavi, raspituju (kad im velim da je žena mrtva) da li je provedena ostavinska, izluđuju me.

Kako to zaustaviti? Nije li to maltretiranje, tim prije što ja s tom pokojnom gospođom nemam apsolutno nikakve veze, osim što sam podstanar u stanu gdje je ona nekad živjela (vjerojatno također kao podstanarka)?

Molim neki savjet, kako pravno zaustaviti to. Ako postoji mobbing, bullying, mora i ovo ići u neku kategoriju zlostavljanja. Hvala na svakom savjetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jednostavno im zaprijetite da ćete ih zbog uznemiravanja prijaviti na policiju, jer tu ima elemenata nametljivog ponašanja. Ili jednostavno kada nazovu prekinite odmah razgovor.

 

Rekao sam da ću ih prijaviti policiji, žena je to samo odignorirala i nastavila ispitivati da li je poslije pokojnice provedena ostavinska, da li ja znam... ja sam spustio slušalicu, ona je odmah mrtvo hladno nazvala s drugog mobitela i nastavila zapitkivati di je stala.

Nazvao sam policiju, oni su me pitali da li mi je tko fizički prijetio i budući da nije, da to nije u njihovom polju rada?!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pošaljite ih u tri "pisaće mašine" idući puta i poklopite slušalicu. Pa ponavljajte svaki put do prestanka.

 

Ovo je njihov klasični modus operandi, kojem je cilj da izlude dužnika/njegovu familiju/bilo koga tko ima ikakve veze sa dužnikom, da na kraju plate samo da ih skinu s one stvari.

 

Nek si idući put provjere čiji dug su kupili i je li ga moguće naplatiti ili ne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Molim vas za pomoć!

imala sam dugovanje prema Splitskoj banci i nakon nekog vremena javili su mi se iz Eos Matrix-a zbog duga ,ja sam imala blokiran račun i otvorila sam zaštićeni. U međuvremenu sam se zaposlila i firma mi je svaki mjesec 1/3 plače uplačivala na blokirani račun a 2/3 na zaštičeni. u siječnju sam primjetila da mi je račun odblokiran i da mi se sa računa više ništa ne naplačuje. jutros su me zvali iz Eos Martix-a da moram nastaviti otplačivati dug koji su oni preuzeli jer se navodno Splitska Banka dovoljno naplatila i da ostatak duga moram njima otplatiti u rate kako mi odgovara i da ako budem redovita par mjeseci da bi mi ukinuli zatezne kamate. Mene zanima ako se banka dovoljno naplatila,a znam da je ostalo još neotplačenog duga, dali oni imaju pravo to tražiti od mene zakonski i dali oni mogu pokrenuti ovršni postupak nad mojim slučajem?

hvala unaprijed na bilo kakvom odgovorom!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

isti problem, iz EOS Matrixa me zovu svka 2-3 dana, poruke mi stizu skoro svaki dan, reko sam im neka me prijave na finu i cekaju svoju naplatu putem fine jer im nemam kako platiti, medjutim oni i dalje maltretiraju telefonski i porukama, jel ih se moze bilo kako zakonski tuziti za maltretiranje ili sta da napravim??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija