Jump to content

legalizacija -da ili ne?


sandi87

Preporučene objave

Ja se prije svega ispricavam sto upadam ovako bez detaljnog proucavanja profila i bez prijasnjih diskusija, ali zaista trebam pravni savijet koji nisam nigdje uspio dobiti...Doduse, internet pravnici mi svi od reda daju odgovor tipa 'ne znam, ne moze se sve znati...' Pa eto molio bih nekoga ovdje ukoliko zna odgovor.

 

Otvorio bih mali proizvodni pogon u dvorišnoj zgradi obiteljske kuce, medutim ta nekretnina nije legalizirana. Ona je u procesu legalizacije koji moze trajati narednih pitaj boga koliko godina...Zanima me dali je moguce otvoriti firmu u toj 'ne legaliziranoj' nekretnini ukoliko je legalizacija u postupku...HVALA

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

za takva pitanja upravo i postoji forum. :-D

 

Evo, bez pručavanja u detalje Vašeg pitanja, mogu s određenom sigurnošću reći da u takvoj nekretnini ne možete pokrenuti proizvodni pogon.

 

Naime, za započinjanje djelatnosti u bilo kojem prostoru morate zadovoljiti minimalne tehničke uvjete za otvaranje pogona u istome, a jedan dio tih uvjeta je i dokaz o legalnosti građevine (uporabna dozvola, uvjerenje da je nekretnina starija od 15.02.1968., rješenje o izvedenom stanju i sl.). Znači dok ne dobijete rješenje o izvedenom stanju po započetom postupku legalizacije, ne možete započeti djelatnost u istom prostoru.

 

Eto, siguran sam da niste baš takav odgovor htjeli čuti, ali evo, stanje u pozitivnim propisima je nažalost takvo.

 

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno da jest.

Malo se raspitajte kod nadležnog ureda za graditeljstvo kod koga ste predali zahtjev koji je Vaš broj predmeta i kod kojeg referenta se nalazi Vaš predmet. Ako ste svu dokumentaciju predali i Vaš je zahtjev kompletan, popričajte s referentom i recite da je "sve na broju" i da ako može zakazati što prije terenski izvid i riješiti predmet. Vjerojatno će Vam udovoljiti. To će bit dobro i za njegovu statistiku :-D

Za slučaj da naiđere na neki otpor ili nespremnost na suradnju, napišite požurnicu u pisanom obliku pozivom na broj predmeta kojeg ste prethodno dobili i zamolite za urgenciju.

I to bi trebalo biti u redu.

Puno uspjeha.

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija