Jump to content

Kome podnieti žalbu nakon presude županijskog suda


pal

Preporučene objave

žu. sud riješio je: Žalba je nepravodobna. obrazloženje: Tuženik je žalbu predao na poštu običnom pošiljkom dana 4.prosinca 2013 a ista je zaprimljena na prvostupanjskom sudu 5.prosinca 2013 odnosno dan po isteku zakonskog roka od 15 dana. žup.sud je potvrdio presudu prvostepenog suda.

stvarnost: došao sam u pisarnicu suda 29.11.2013. da predam žalbu. Pisarnica je tražila 280,00kn da uplatim, nisam imao te novce jel ne radim bez primanja dobio sam savjet da predam poštom žalbu. Otišao sam doma da nađem staro pismo i da odljepim marku. Pismo sam predao u Petak poslije podne u poštanski sandučić. u ponedjeljak 2.12.2013 podnio sam državnoj upravi zahtjev za oslobađanje od sudskih pristojbi. spadam u tu kategoriju. do danas ja to riješenje nisam dobio. Prvostupanjski sud me nije mogao optužiti ni po jednoj točki optužnice. pismo je 2.12.2013 bilo u pošti a prvostepeni sud navodi da se vuklo po sudu 2-3 dana. MOLIM SVE KOJI SE KUŽE U OVAKVE RASPRAVE DA MI SE JAVE I DAJU RIJEŠENJE, ZAHVALAM:bananko:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U pisarnici nisu smjeli uvjetovati prijem žalbe plaćanjem pristojbe. Moram reći da mi se pri predaji n podnesaka (3-znamenkasti broj) svih vrsta u sudskim postupcima - tužbi, žalbi, prigovora ... - koje zbog uštede uglavnom predajem u pisarnici nikada nije desilo da mi prijem uvjetuju plaćanjem sudske pristojbe, niti oni o tome mogu odlučivati.

 

Osim toga, sud pri razmatranju vaše žalbe ionako nije gledao to da li ste platili pristojbu ili ne.

 

(Druga je stvar kod nekih z.k. podnesaka ili upravnih, gdje se može tražiti plaćanje pristojbe odmah.)

 

Tako da mi je vaš navod čudan.

 

Ne možete tvrditi da se pismo vuklo po sudu 2-3 dana, jer ne znate koliko se vuklo po pošti, budući da ste pismo ubacili u poštanski sandučić.

 

Dopisi sudu poštom šalju se isključivo preporučenom poštom, u tom slučaju je mjerodavan datum predaje na poštu.

 

U vašem slučaju sve se svodi na dokazivanje. Ne možete dokazati da ste pravovremeno predali pošiljku na pošti niti da su vam u pisarnici rekli to što tvrdite.

 

Prema tome, nema pomoći.

 

Možete se pritužiti predsjedniku suda na postupak osoblja u pisarnici, pa ako priznaju (moš mislit) i predsjednik suda vam to napiše, možete tražiti ponavljanje postupka i/ili podnijeti ustavnu tužbu, eventualno izvanrednu reviziju ako pronađete neki istovjetan slučaj među sudskim odlukama (s obzirom na iznos pristojbe pretpostavljam da se radi o sporu male vrijednosti).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija