Jump to content

Oduzimanje vozačke?!


goreta20

Preporučene objave

Postovani,

Desila mi se situacija da sam u 11. mjesecu 2013., tocnije za Martinje napuhala 0.65 nakon oduzetih 0.1. PS mi je na licu mjesta izdao obvezni prekrsajni nalog, 1000 kn i 6mj. bez vozacke. U roku sam podnesla prigovor i jos uvijek cekam odluku suda.

No ono sto me iznenadilo citajuci postove, da se na obvezni prekrsajni nalog i 1000 kn nemoze izreci zabrana upravljanja vozilom. Mozete li mi to malo pojasniti obzirom na moj slucaj?

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Još jedno pitanje; Kao što sam već navela OPN mi je izdat na licu mjesta, ali nisam dobila uplatnice niti IBAN, odnosno poziv na broj da platim novčanu kaznu. Nisam previše išla za tim jer mi je bilo logično pošto sam pisala prigovor da i plaćanje sačeka odluku suda. Dali sam pogriješila i može li se još išta po tom pitanju ispraviti? Ako išta znači, u prigovoru se nisam žalila na novčanu kaznu nego samo mjeru zabrane upravljanja vozilom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo je sastavni dio naloga koji se mora izdat (obrazac 126a)

 

"S tim u vezi, dorađen je obrazac prekršajnog naloga (MUP RH - R 126 a) u kojeg su dodane spomenut eobavijesti okrivljeniku. Također će sukladno promjenama uz njega biti sačinjene nove uplatnice (HUB 3A) s IBAN konstrukcijom računa i obaviješću o pravima iz članka 109. a na hrvatskom jeziku, obzirom da je oko 90 % okrivljenika državljana Republike Hrvatske "

 

jayi38.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobila sam ja obrazac R 126 a, tj. obavezni prekršajni nalog, ali ne i uplatnice, odnosno bilo kakvu informaciju na koji IBAN i poziv na broj primatelja uplatiti izrečenu kaznu. Obzirom da se to desilo u 11. mj. 2013., a kaznu sam trebala platiti u roku 8 dana...mislila sam doći će nešto poštom, međutim do dana današnjeg ništa. Prigovor sam pisala i poslala u roku, pa sam pomislila da će i plaćanje pričekati odluku suda.....neznam, ništa mi više nije jasno! Koliko sam ovdje uspjela saznati, na OPN mi uopće nije smjela biti izrečena takva kazna, pa nisam dobila nikakve uplatnice...čini mi se da je tu policija učinila neke pogreške. Dali sam u pravu? Ako jesam, mogu li se ja okoristiti tim pogreškama u smislu da mi ostane vozačka, novčana kazna mi nije toliko važna, samo zelim zadržati vozačku!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

..čini mi se da je tu policija učinila neke pogreške. Dali sam u pravu? Ako jesam, mogu li se ja okoristiti tim pogreškama u smislu da mi ostane vozačka, novčana kazna mi nije toliko važna, samo zelim zadržati vozačku!!!

Da.

 

Već 8 mjeseci čine grešku za greškom.

 

Ne pojedinci već čitavi policijski sustav na cestama.

 

Vama treba odrezati kaznu određenu po zakonu, ne onu strožju od samog zakona, a to se u ovoj situaciji može smatrati i "korišću".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija