Jump to content

Potvrda o osuđivanosti-molim hitno pomoć


LILITH88

Preporučene objave

Kao prvo pozdrav svima,čitao sam dosta na ovom forumu o konkretnim slučajevima za ovu potvrdu ali se nigdje nisam pronašao,pa ću iznjet svoj slučaj i molio bi obajašnjenje.Potvrda mi treba za US vizu.C1-D VIZA

 

Uhvaćen sam s travom u srpnju 2009.g.sa 4,8g.Na stranici ambasade piše da trebam donjet presudu nadležnog suda o počinjenom kaznenom dijelu i potvrdu o osuđivanosti(znam da se to vadi u zagrebu KE)tu je moj problem.

Dakle išao sam na sud(kaznena pisarnica) u mom gradu i tražio da mi izdaju presudu o počinjenom kaznenom djelu,i službenica mi je izdala presudu.

 

-Presuda

U kaznenom predmetu,po optužnom prijedlogu ODO od rujna 2009.g.radi kaznenog dijela iz čl.173st.1.KZ-a,nakon zaključene glavne rasprave ožujka 2011.

-Presudio je

Temeljem čl.450ZKP-a stavlja se izvan snage kazneni nalog od studenog 2009

-Odbija optužba

Što je tog i tog dana...

-Obrazloženje

ODO je protiv okrivljenika ustalo s optužnim prijedlogom od rujna 2009.g. radi kaznenog dijela iz čl.173.st1.KZ-a.

Sud je pregledao spise prekršajnog suda koji se vodio protiv okrivljenika od srpnja 2009.g.,pravomoćnu presudu od ožujka 2010.g.

Okrivljenik ističe da je zbog istog kaznenog dijela već pravomoćno osuđen na prekršajnom sudu pa nemože dva puta biti osuđen.

Stoga sud smatra da je u ovom predmetu već pravomoćno presuđeno,te da postoji zapreka za vođenje kaznenog postupka iz čl.353.toč.5ZKP-a pa je temeljem tog članka odbio optužbu protiv okrivljenika.

Prethodno je sud temeljem čl.450ZKP-a stavio izvan snage ranije doneseni kazneni nalog u ovom predmetu,s obzirom da je protiv njega okrivljenik bio izjavio prigovor.

Na ovoj presudi mi piše da je pravomoćna od ožujka 2011.

 

 

Mene zanima jeli mogu dobit čist izvadak iz KE?

Ako nemogu,kad bi mogao s obzirom na pravomoćnost presude?

Jer uopće nerazmujem jesam li uopće kazneno osuđen.

 

Hvala svima na odgovorima,ispričavam s što je post ovako dug ali htio sam iznjet sve detaljno da nebude zabune.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jer uopće ne razmijem jesam li uopće kazneno osuđen.

 

Niste.

 

U konkretnom slučaju donesena je tzv. formalna presuda, odnosno presuda kojom je optužba odbijena, a zbog res iudicate (pravomoćno presuđene stvari), povodom famoznog slučaja Maresti. Za identičan činjenični opis djela ste pravomoćno osuđeni u prekršajnom postupku, tako da je poradi načela ne bis in idem donesena formalna presuda.

 

Mene zanima jeli mogu dobit čist izvadak iz KE?

 

Ako niste počinili nijedno drugo kazneno djelo, vaš izvadak iz KE će biti čist i tu neće biti problema.

 

Međutim, pogledajte ovdje - http://photos.state.gov/libraries/croatia/115582/PDFs/Uvjerenje%20o%20nekaznjavanju%20-%20Criminal%20Record.pdf

 

Vi ćete glede dokumentacije morati pribaviti izvadak iz KE, uvjerenje o nekažnjavanju i pribaviti sve presude kako kaznenog, tako i prekršajnog suda koje su donesene u postupcima koji su vođeni protiv vas. Dakle, uz ovu presudu kaznenog suda koju ste pribavili, trebali bi pribaviti i presudu prekršajnog suda u istovrsnom slučaju, te je priložiti dokumentaciji. Hoće li to i u kojoj mjeri utjecati na postupak ishođenja vize - vidjet ćete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija