Jump to content

Presuda visokog prekršajnog suda - Ovrha!


Krešo89

Preporučene objave

Poštovani,

 

Imam pomalo specifičan problem. Naime, žalio sam se na kaznu zbog vožnje u automobilu za vrijeme trajanja zabrane upravljanja. To je bilo 2008.godine. Prošle godine - 2012 - stiže mi presuda visokoga prekršajnoga suda RH da mi se žalba uvažava i kazna sa 3000kn smanjuje na 100kn paušalnih troškova, a vozačka dozvola sa 6 mjeseci na 3 mjeseca. Ovih 100kn paušalnih troškova sam odmah platio u državni proračun RH.

 

Nakon nekoliko mjeseci stiže mi od policije zabrana upravljanja u trajanju 6 mjeseci. Dakle dolazi do zabune - na što reagiram i šaljem dopis uz koji prilažem presudu prekršajnog suda u kojoj stoji da mi je kazna smanjena na 100kn sa 3000kn i da mi je smanjeno vrijem upravljanja vozilom sa 6 mjeseci na 3 mjeseca. Nakon nekoliko dana stiže mi od policije da se uvažava sve - da su naknadno dobili dopis gore navedenoga suda... bla bla i da mi se vozačka dozvola oduzima na 3 mjeseca. Dakle prigovor i presuda su uvaženi. Super.

 

Jučer, dakle gotovo godinu i pol dana nakon presude prekršajnog suda doživim blokadu računa. Odem u FINU - i oni mi kažu da mi je sjela porezna uprava radi spomenute kazne ovrhom od 3 tisuće kn. Dakle negdje je i tu došlo do propusta - nije uvažena odluka suda da mi se kazna smanjuje sa 3000kn na 100kn.

 

Papira s presudom više nemam jer sam ga dostavio policiji. Da li imam kakve šanse da dođem do spomenute presude u kojoj se vidi da mi je kazna smanjena kako novčana tako i mjere zabrane upravljanja vozilom?

 

Da li otići u policiju ili se obratiti prekršajnom sudu. Da li je praksa da oni takve presude ponovno izdaju? Jedino što mi je ostalo je ispravak od policije da mi je dopis uvažen i da mi se primjenjuje mjera zabrane od 3 mjeseca. Hvala na pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da mi se žalba uvažava i kazna sa 3000kn smanjuje na 100kn paušalnih troškova, a vozačka dozvola sa 6 mjeseci na 3 mjeseca.

Ovo s kaznom ne bi trebalo bit moguće jer su kazna i troškovi dva pojma.Kazna se ukida (novčana) i daje opomena ili se smanjuje na xx kuna.A presude pišu da ih razumiju samo pravnici a ne i narod.

 

Osobno idete zatražit presliku presude.Možda je prvostupanjski sud negdje zametnuo presudu VPS-a i nije ažurirao pa je došlo do naplate te njihove prvostupanjske presude.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija