Jump to content

nasljeđivanje ugovora o uzdržavanju+punomoć


petra17

Preporučene objave

Da li ja kao nasljednik uzdržavatelja koji su umrli, sam dužna dalje uzdržavati tu osobu s kojom je potpisan ugovor? Uz to, uzdržavatelj je prije sklapanja ugovora o uzdržavanju imao punomoć za račun u banci dotične, i sav novac je prebacio sebi i potrošio. Ako ja ne moram prihvatit taj ugovor, da li ona mene može tužit da mu ja vratim taj novac ili to može tražit i netko drugi ako će ju netko preuzet? hvala vam na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U slučaju da davatelj uzdržavanja umre prije primatelja uzdržavanja, njegova prava i obveze iz ugovora prelaze na njegova bračnog druga i njegove potomke (nasljednike prvoga nasljednog reda) koji su pozvani na nasljedstvo, ako oni na to pristanu, a ako ne pristanu na produljenje ugovora o doživotnom uzdržavanju, ugovor se raskida, a oni nemaju pravo zahtijevati naknadu za prije dano uzdržavanje. Drukčije je kada bračni drug i potomci nisu u stanju preuzeti ugovorne obveze, u kojem slučaju oni imaju pravo zahtijevati od primatelja uzdržavanja naknadu za uzdržavanje koje je primatelj uzdržavanja dobio od pokojnog davatelja uzdržavanja. Naknadu će odrediti sud po slobodnoj ocjeni. Posebno će uzeti u obzir imovinske prilike primatelja uzdržavanja i osoba koje su nasljednici pokojnog davatelja uzdržavanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

primatelj uzdržavanja je imao dosta novaca na banci koje mu je davatelj uzdržavanja otuđio, tj. prebacio je sebi na račun i potrošio, jer mu je primatelj potpisao punomoć, a i primatelj ima duga državi. a ja bih nasljedila kuću. ako dođe do čega, da li ja trebam samo pokazat tu punomoć gdje se dotična gospođa potpisala, ili ću se morati odreći te kuće koju bih nasljedila, da podmirim tu pljačku kad tako moram reć. Velika vam hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U cinjenice koje cije novce uzimao,necu da ulazim,ali morate znati da se stjecanje prava vlasnistva temeljem ugovora o doz.izdrzavanju nesmatra NASLJEDJIVANJE,sto znaci da se radi o pravnom poslu.

Davatelj uzdrzavanja neodgovara za dugove primatelja uzdrzavanja,osim ako nisu ugovorili,sto znaci da vi nasljedjujete prava i obveze davatelja uzdrzavanja,a imovinu iz ugovora vec smo rekli nenasljedjujete vec stjecete na temelju pravnog posla,naravno,trenutkom smrti primatelja uzdrzavanja.,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

možda nisam dobro objasnila, ovo što sam rekla da bih nasljedila kuću, to je kuća od mojih roditelja,oni su bili davatelji uzdržavanja i umrli su,ne mislim na kuću koju bih '' nasljedila'' od primatelja uzdržavanja. zato me zanima, kad se odreknem tog ugovora, jer ne trebaju mi ni imovine koje bih stekla a ni obveze, da li sljedeći koji će se brinut o njoj, može me jednostavno izbacit na ulicu, budući da nemam novac koji joj je otuđen sa računa putem punomoći, jer sam nezaposlena? a i da radim, trebala bih radit za tri života da to vratim.... totalno sam pod dojmom i šokom, kako nedužni ljudi nadrapaju..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija