Jump to content

tužba radi iseljenja


scorpius

Preporučene objave

Molim savjet. Da li je prije podizanja tužbe radi iseljenja dovoljno pismeno ili usmeno zatražiti iseljenje u roku od 30 dana, ili je potrebno napisati zahtjev za iseljenje, ovjeriti ga kod bilježnika i poslati preporučeno?

Naime, pismeno i usmeno smo zatražili dotičnu osobu iseljenje u roku od 30 dana, i zaprijetili tužbom, međutim on se usmeno izjasnio da se neće iseliti. Da li možemo krenuti s tužbom ili mu je ipak potrebno poslati zahtjev ovjeren kod jb?

Također, zanima me koliki će biti otprilike ukupni parnični troškovi? Naime, on očito ne zna da će na kraju morati platiti sve parnične troškove i najamninu za vrijeme trajanja procesa, pa ako ga obavijestimo koliko će morati platiti, možda se opameti i iseli dobrovoljno.

Unaprijed hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije podnošenja tužbe za iseljenje bilo bi pametnije(moje mišljenje)podnijeti pismeno (preporučeno i sapovratnicom )prijedlog za sklapanje ugovora o najmu .

ako se neodazove prijedlogu ili odbije primiti pismo

smatra se da bespravno koristi nekretninu .

tada je tužba učinkovitija i možete tražiti najam do 5 godina unazad sa zakonskim zateznim kamatama (i troškove ako ih neplaća).

 

ako prihvati sklopiti ugovor o najmu ?

tada tražite cijenu najma od 5-10 eura/m2 .vjerujem da tu ponudu neće prihvatitu.

ali problem je ako je stanar zaštičeni najmoprimac.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U svakom slučaju kako je bovu rekao, poslati preporučenom poštom izjavu o raskidu jer tek tada počinje teći rok u kojem on mora iseliti (jer vam vašu pisanu izjavu nije pretpostavljam potpisao ni da je primio)

 

Jesam li ja dobro shvatio da ustvari već postoji ugovor o najmu? Ne bi li onda rok za raskid ugovora trebao biti barem 3 mjeseca, odnosno 6 mjeseci ovisno planira li najmodavac useliti sebe/drugoga... Opet baziram na pretpostavci da niste pisano nešto drugo ugovorili.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija