Jump to content

isti stan prodan 2 puta


tedji

Preporučene objave

poštovani, moj tata je kupio stan prije 7.5 god. Nije zatražio upis vlasništva do 10. mj. prošle god., kada mu je odobren upis na 2/3 stana jer je bivši vlasnik prodao 1/3 stana trećoj osobi u 9.mj. prošle god. (koja je odmah zatražila upis vlasništva i dobila ga i koja je znala da je stan prodan mom tati jer živim u tom stanu preko puta te treće osobe).

mene sad zanima:

1. mogu li bivši vlasnik i treća osoba raskinuti svoj kupoprodajni ugovor (nekim čudom, na naš nagovor ili prijetnjom tužbom) i može li nakon toga treća osoba zatražiti nekakvo brisanje svog vlasništva nakon toga kako bi se moj tata upisao 3/3 tj. 1/1?

2. može li moj tata sklopiti s trećom osobom kupoprodajni ugovor za tu 1/3 kako bi postao vlasnikom 1/1 a da nakon toga ne bude kazneno ili drukčije gonjen (budući da je ugovor fiktivan i nema isplate, osim plaćanja poreza na promet nekretnine naravno)

3.kolike su šanse da dobijemo sudski spor? ja u tom stanu živim od naše kupnje stana, s jednim prekidom od godine dana. od kupnje stana svi su računi na tatino ime. stan je kupljen na kredit, tom prilikom banka je zatražila vlasnički list prodavatelja koji je bio 1/1. banka je isplatila traženi iznos prodavatelju. (ima li i banka u tom slučaju naš kupoprodajni ugovor?) kredit je osiguran upisom založnog prava na jednu drugu tatinu nekretninu.

znam da smo pogriješili što nismo odmah zatražili upis vlasništva, budući da to više ne možemo promijeniti razmatramo što nam je sada činiti. u svakom slučaju, tražit ćemo savjet odvjetnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

obratiti se u Općinsko državno odvjetništvo (sa kupoprodajnim ugovorom)

i podnijeti kaznenu prijavu.

 

ako bivši vlasnik bude osuđen zbog kaznenog djela

kupoprodajni ugovor je ništavan.

ali pošto su i kupac i prodavatelj bili upoznati sa situacijom

možda je moguće tražiti poništenje kupšoprodajnog ugovora tj. tužbom tražiti da se ugovor proglasi ništavnim .

ugovor je protivan zakonskim pripisima , moralu i dobrim običajia

uređeno: od petpetica
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija