Jump to content

pomoč, otvaranje prijevozničkog obrta


trop636

Preporučene objave

Pozdrav, prvo bih vas pohvalio jer vidim da ovdje pišu stručni ljudi.

Evo ovako htio bih otvorit prijevoznički obrt, pa me sada zanima koja je procedura oko toga, naime školu sam završio znači KV vozač sam.

Imam par pitanja:

 

1. gdje se trabam prvo javit i šta mi sve treba od papirologije?

2. da li mi trbaju kakve licence?

3. koliko ta papirologija košta?

 

 

Unaprijed zahvaljujem :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Otiđite u ured državne uprave (ured za gospodarstvo) u Vašem gradu. Ponesite svoju svjedodžbu,radnu knjižicu,potvrdu općinskog suda o nekažnjavanju (potvrda da se protiv Vas ne vodi kazneni postupak, tražite ga u svrhu obavljanja samostalne djelatnosti autoprijevoza) te knjižicu vozila.

 

2. Da li Vam trebaju kakve licence ovisi o tome da li ćete raditi domaći ili međunarodni prijevoz.

 

3. Cijena također ovisi o više različitih faktora (nosivost kamiona, vrsta prijevoza, ishođenje MTU...)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovisno o tome da li ste na PPDS I,II ili III skupine, imate mogućnost umanjenja osnivačkih troškova (niži troškovi otvaranja obrta).

 

Što se tiče natječaja za bespovratna sredstva njih svake godine (u veljači-ožujku) raspisuje Ministarstvo gospodarstva,rada i poduzetništva (MINGORP) i to za različite kategorije poduzetnika (novoosnovani obrti,žene poduzetnice,izvoznici,tradicijski obrti....) pa pogledajte malo stranice MINGORPA da vidite kako to izgleda,što je potrebno prikupiti,dostaviti...da se možete pripremiti za iduću godinu.

 

U Vašoj je djelatnosti interesantno pratiti i stranice Ministarstva mora,prometa i infrastrukture, budući da ovo ministarstvo odobrava sredstva Fonda za zaštitu okoliša ukoliko zamjenjujete stari kamion,novim s motorom oznake EURO (ako se ne varam u nazivu).

 

Također i svaki grad,županija objavljuju slične natječaje za povrat dijela uloženih sredstava prilikom osnivanja obrta/tvrtke pa je svakako preporučljivo s vremena na vrijeme pogledati tko,što i kada raspisuje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I trgovačko društvo (poduzeće) odgovara svom svojom imovinom.

A svako poslovanje ukoliko se dobro i odgovorno obavlja te još bolje prate prihodi i pogotovo troškovi te se ne uvaljuje u nepotrebna kreditna zaduženja i olako ne shvaća porezni dug, ne može preko noći propasti niti biti pod ovrhama.

Obrt se zatvori u danu s novčanim iznosom od najviše 500,00 kn dok trgovačko društvo mora proći kroz višemjesečno zatvaranje putem likvidacije ili stečaja uz novčani iznos desetak tisuća kuna.

 

Dakle, poštovani @Pao_Smarsa, Vaše je iskustvo (pretpostavljam) da ste zaglibili u obrtu koji je ovršen pa ste otvorili d.O.o. a moje je iskustvo da mi je poslovanje u obrtu bilo toliko dobro da je preraslo u trgovačko društvo.

 

Osim toga, na snagu je stupio novi zakon po kojemu su od 01.10.2010. sve fizičke osobe koje žele otvoriti trgovačko društvo, obvezne prije osnivanja dostaviti potvrdu o nepostojanju poreznog duga na ime poreza ili doprinosa.

Dakle, nema kao do nedavno,napravim porezni dug u obrtu od bogznakoliko tisuća kuna, nemam pokretnine ili nekretnine nad kojima bi me netko ovršavao pa mirne duše zatvorim obrt i otvorim poduzeće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija