Jump to content

naplata duga EOS Matrix


Pandemic

Preporučene objave

Pozdrav! Bio sam dužan na American Express kartici cca 9.500kn. Kartica mi je oduzeta, a pošto nisam mogao uplatiti iznos u cjelosti plaćao sam u ratama. Dug sam sveo na 700kn. Sada je to dugovanje preuzela firma za naplatu dugovanja EOS Matrix. Gospođa koja me zove svako malo zbog tog "ogromnog" duga i doslovce maltretira (znam da joj je to posao, ali je stvarno pretjerala) je na kraju rekla da ovo više nema smisla i da pokreće postupak...

Mene interesira dali ona to zaista može proslijediti javnom bilježniku (ja i dalje imam svaki mjesec uplate cca 300-400kn), dali prvo mora meni poslati opomenu pred ovršni postupak ili štogod već, i u principu me interesira kako me može zeznuti da mi sad pred kraj poveća dugovanje dodatnim troškovima?

Vremenski period preko kojeg se to plaćanje duga rasteže je cca godina dana.

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne, neće ona ništa poslati JB. Prvo trebaš dobiti dvije opomene i to ako nemaš nikakvih uplata. A ti ako imaš kako kažeš, mjesečno 300-400 onda nema osnove za to.

To ti je psihološki pritisak da što prije to uplatiš.

Ti joj reci da ćeš uplatiti tog i tog dana i prije tog datuma ona te nema šta zvati. Zove te jedino ako ti tog dana nisi uplatio. Najvažnije da plaćaš onda ti ne mogu ništa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

poštovani svi, htjela bi se nadovezati na temu Eos Matrixa i čuti vaša iskustva i mišljenja. dakle, u banci sam imala otvoreni tekući račun na koji sam primala plaću i naravno dopušteni minus od 13000kn. kako u zadnje vrijeme ne primam skoro ništa od plaće (krediti), nisam imala redoviti priljev sredstava te su me iz banke obavjestili da podmirim dugovanje po tekućem računu.Nisam imala novaca podmiriti dugovanje te sam se nadala nekom dogovoru s bankom o nekakvoj obročnoj otplati. međutim, ljubazna gospođa iz Eos Matrixa me nazvala prije nego su me iz banke uopće obavijestili da su mi zatvorili moj tekući račun i moje dugovanje prodali navedenoj firmi.s gospođom sam se dogovorila o mjesečnoj uplati oko 300kn.Ne znam što me očekuje te me zanimaju vaša iskustva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 mjeseci kasnije...

sve ovisi o tome koliki ti je početni dug. Naime, iznos uplata bi uvijek trebao biti koliko toliko prihvatljiv eos-u jer ako imaš dug 13000 kn, onda će ti dozvoliti da plaćaš po 300 kn prvih par mjeseci, nakon toga će te tražiti da povećaš uplate, ako to ne učiniš, postoje 2 moguća scenarija. Ako je eos otkupio dug, onda će te utužiti bez pardona. Ako rade u ime banke, onda će slučaj vratiti matičnoj banci pa će te banka utužiti. Vrlo je bi9tno da su ti uplate redovne, dalje je sve u božjim rukama. Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 mjeseci kasnije...

pozdrav!!! zanima me jedno pitanje ako itko zna odgovor molim vas da i odgovorite..

imam racun od t-mobile za platit 1700 kn..tj na pretplati sam pa imam toliko. dobio sam postom od eos-a da moram odma uplatit svih 1700 kn.ako neuplatim kao doce mi tuzba itd..bla bla..pa me zanima dali bih ja mogao to platit na rate ili?? hvala puno..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 9 mjeseci kasnije...
  • 3 mjeseci kasnije...

Pozdrav

Nadovezao bih se i ja na temu.

Imam isto iskustvo sa RBA i Eos matrix i prodajom duga

Pitao sam u RBA da li kada podmirim svoje dugovanje, mogu dobiti od RBA potvrdu da im više ništa nisam dužan. Rekli su mi ne, mogu dobiti samo potvrdu od EOSA da sam zatvorio dotično dugovanje. Na tvrdnju da mi je Erste izdao bez problema potvrdu da im nisam ništa dužan (iako su mi je naplatili 50kn), ovi su i dalje kao papagaji ponavljali isto da su moj račun zatvorili prodavši dug eosu i da mi nemogu ništa više pomoći.

Podmirio sam dugovanje u cijelosti EOS matrixu. Čekam sada tu potvrdu da mi stigne doma. Što sada od RBA mogu očekivati za 5-10 godina da će mi stisnuti neki nenormalan ne postojeći dug o čemu čitam zadnje vrijeme po medijima?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 mjeseci kasnije...

I ja imam problrma s njima. Dosasdni su kao proljev.Sve zbog 190 kn duga... Zar su oni glupi pa ne razumiju da ja to NE MOGU, a ne da NE ŽELIM platiti. I šta misle da ću ja odmah nakon njihovog poziva trčati uplatiti. Ja sam osoba na koju kad se vrši pritisak ne reagira... Svjestan sam duga i posljedica,ali nek mi se skinu s vrata.. Drugi put ću otvoriti liniju pa nek troše mobilni...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...
Postovani,kako su vam napisali tako ce i uciniti,jedina solucija da se obratite pravnoj sluzbi vaseg operatera i pokusate rijesiti na nacin kako ste napisali u objavi.Pozdrav

 

Moj Tel Operator, TELE " svojom Greskom (u Sustav su unijeli krivu Adresu) nije ni Racun poslao a kamoli Opomenu, vec su trazili Ovrhu, a na moju Zalbu je sve otislo na Sud koji je rjesio u Korist EOS-a, Javnog biljeznika i TELE 2, pa sad unatoc mojoj ponudi da dug- onaj stvarni- bez troskova ovrhe i sl. platim, sve to ignorilali pa se jos prijete Sudskom Ovrhom nad pokretnom Imovinom. Ako ima Odvjetnik koji hoce taj Posao preuzeti, neka mi se javi.

Da mene netko tereti zbog Racuna kojega mi nisu urucili, nema smisla.

Da mi se urucunavaju troskovi opomene koja nije nikad urucena, nema smisla.

Da mi se urucunavaju zatezne Kamate, nema smisla, ako im nudim placanje na Rate.

I to sve pismenim putem, na koji nijedan nije reagirao, tj. sad se samo njihov odvjetnik meni obraca sa prijetnjama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sad ti je kasno tražiti pomoć odvjetnika. ako je rješenjeo ovrsi postalo pravomoćno plati račun. drugi put pazi šta radiš.

 

na sudu je trebalo osporavati vjerodostojnu ispravu a time i platni nalog.

trebalo je izjaviti da je ugovor o otkušu duga fiktivan, ništavan.

uz ugovor za otkup duga eos je trebao (odmah sa ugovorom ) priložiti i uplatnicu za otkup duga. ako nema uplatnice za otkup duga ugovor je fiktivan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Matrix je malo veći problem i ne čini mi se da je javnost dovoljno informirana. Koliko se jadno naša država trudi zaštititi svoje građane od torture banaka, vidi se i prema činjenici da je Srbija još 2011.god. donijela Zakon o zaštiti korisnika finansijskih usluga ( Sl.glasnik RS br.36/2011 )

prema kojem banka svoje potraživanje može ustupiti samo drugoj BANCI! Dakle nikakvim utjerivačima dugova i sl.. Pa zar se i kod nas ne može napraviti isto, ili nekome to nije u interesu!??

Upoznata sam sa istom situacijom kao i kod DJ Chilla, a da ne komentiram Linićeve bajke o tome kako će banke dozvoliti otplatu minusa po tekućem računu u roku 2 god.,ha,ha.....RBA tvrdi da je "prodala" tekući račun ( njihova formulacija!), ne daju nikakvu potvrdu da je isti zatvoren iako bi po logici stvari trebao biti, zbog toga se ne može otvoriti tekući u drugoj banci...Mahom se radi o bivšim klijentima koji su već blokirani, pa što se onda događa s tim tekućim nakon što se odblokira, kako će osoba primati plaću, hoće li Matrix protupravno sa tog računa skidati sav novac do svog namirenja?? Nemam informacija da Matrix ide na ovrhe, zašto? Odgovara mu računati lihvarske kamate i čekati, cesije su bile protuzakonite?? Prema našem ZOOu, vjerovnik NE MOŽE prenijeti tražbinu koja je strogo osobne naravi ili se po svojoj naravi protivi prenošenju na drugoga- pa zar to ne bi bila i sporna tražbina?? Banke namjerno nisu željele pronaći modalitet otplate minusa po tekućem za blokirane klijente jer su objasnile da je to neizvedivo! Zato su računale kamate, zatražile povrat cjelokupnog iznosa i na kraju tu tražbinu prodale te tako bivše klijente dovele u još teži položaj nego što su bili. Kada će netko više reći- DOSTA!??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sad ti je kasno tražiti pomoć odvjetnika. ako je rješenjeo ovrsi postalo pravomoćno plati račun. drugi put pazi šta radiš.

 

na sudu je trebalo osporavati vjerodostojnu ispravu a time i platni nalog.

trebalo je izjaviti da je ugovor o otkušu duga fiktivan, ništavan.

uz ugovor za otkup duga eos je trebao (odmah sa ugovorom ) priložiti i uplatnicu za otkup duga. ako nema uplatnice za otkup duga ugovor je fiktivan.

 

Postovani, nije moja greska da u Sustavu TELE 2 stoji kriva adresa, to su oni ucinili, pa prodali dug, a meni nije racun nikad urucen. A to sto spominjes, pokazati uplatnicu od duga koji je EOS otkupio, treba SUD traziti, isto tako i navodno slanje opomena ... i sve ostalo sto nisu ucinili, a nije stvar moga nerada nego suda.

Zasto mislis da ja trebam pazit sta radim, moj posao je uredno obavljen?????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...
"Teta Violeta", nije sud više što je nekad, u vremenima "pravnog romantizma" bio. Ako se sami nećete boriti, bogami neće nitko drugi. Bovu vam je dao dobar savjet, a pokriće se nalazi u čl. 7. http://www.zakon.hr/z/134/Zakon-o-parni%C4%8Dnom-postupku

 

Pozdrav preživjelima od Eos-matrix! To je jedna zelenaška lihvarska zajedenica izdersiranih nadobudnih "terijera" koji svojim iritantnim i podcjenjujućim pozivima za nas tjeraju u očaj i suicid!

Naime, pogledajte njihovu web stranicu (osnovani su u RH 2009.g.), a to bi trebalo nešto značiti, zaposleni su sve odreda profili "tvrde kože", to im je posao i profit! Banke i ostali dobavljači koji nisu SAMI bili u mogućnosti naplatiti svoja potraživanja, a koja mi kao kupci i potrošači nismo bili u mogućnosti više redovno plaćati i otplaćivati, u njihovom poslovanju našli su svoj modus vivendi, tj. prodati ću dug pod tzv. cesiju (a cesiju u poslovnom odnosu potpisuju najmanje tri zainteresirane strane, a ne samo dvije i to bez znanja dužnika-ups!?!), dobivam svoj dio kolača te famozni iluministički tim odradi svoje na svoj način!

Da. zaista su posebni, s time da čekaju što bi rekli 5 do 12 da nahrpe očajno visoke kamate, a zatim zovu noć i dan kako bi očajnog dužnika natjerali u kolaps da proda i ono što nema samo da ga puste na miru.

Žalosno je da tamo rade mladi, vrijedni i inovatrni ljudi, ali koje je ponije želja za moći i brzometnom zaradom, koji se člak i junače nad svojim uspjesima, a jadni i ne znaju da to može biti dvosjekli mač i njihg sutra dočekati. (Goldene Regle). Osim toga, EOS pa i svi koji sw njima posluju su u tzv. sivoj zoni - zapravo utjerivači dugova sa visokom kamatom, neizmjerno teškim psihol.oškim pritiskom na dužnika i zaista beskompromisno uporni. Dragi naši potrošači, koji smoi se, ali zaista sami doveli u tu situaciju u kojoj jesmo, ajmo zatražiti POVRATE DUGOVANJA OD DIREKTNOG VJEROVNIKA, bez nabijanja kamate i ostalih neugodnosti od EOS-a, ajmo se dogovarati direktno vjerovnik-dužnik pa kaj nam nije dosta javnih bilježnika, ovrhovitelja i sudova: JEDNOSTAVNO, maknimo EOS! Zapravo, oni žive od nas, vratimo se domicilnom vjerovniku, ALI SVI, dajmo svoje prijedloge, pokrenimo se mi, zatražimo kompromis i odgodu i dogovor, ali ne od EOS-a već direktno od vjerovnika!!! Izbacimo ga iz tržišta pa neka si onda misle kako će se njima u EOS-u mutiti govna kad ostanu bez posla, ha!?! Njihove tzv. cesije su na klimavim nogama, njihova zvanja svaki put sa drugog broja mobitela (a tko to plaća?), napadaji da te dragi Bog sačuva, a ti nemaš ni za kruh, onda cimanj tipa uplati sto ili koliko imaš, a time upravo potežu okidač,jer kad platiš priznaješ dug prema njima pak opet ništ koristi za tebe... dug raste, oni zovu, ti režeš žile i tako unaokrug.

To su otpadci reptila koji utjeruju prezaduženom pučanstvu strah u kosti, koji su preparirani, bez osjećaja prema bližnjem, samo profit, profit ed seterra ili kak se već piše, Bog se smiluj!

Zato predlažem, a kako nas je više, ne dajmo se narode, udružimo se protiv takvih deklariranih zelenaških lihvara!!! Otplatiti ćemo svoje dugove, dogovoriti se s direktim vjerovnicima (koji su također popušili njihovu priču tipa ne brinite vi, mi ćemo to za vas), zatražiti odgodu, reprogram duga, poček, otpis dijela kamata i zasigurno postoji još niz mogućnosti za nagodbu, a ne tresti se od intih EOS-MATRRIX-a!!!

Ljudi, dignite se iznad svega toga, neka smo griješili kao lude bube u sveobuhvatnom potrošačkom mentalitetu i kaosu koji nas je zahvaljujući našoj pohlepi ponio, ali morate znati da možemo otplatiti svoje dugove i bez EOS-a.

Kao za prvo, predlažem, kontaktirajmo svoje vjerovnike, hrabro, ignorirajmo sve posrednike tipa navedenih, hrabro.

Bar pokušajmo - hrabro!

Lp. Nevenka Krga

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve bi to bilo izvedivo, kada bi se vjerovnici htjeli dogovoriti sa svojim dužnicima! Mislite da bi banke ( i njima slični ) "prodali" svoja potraživanja da su se htjeli dogovarati i imati ljudskosti da nekome izađu u susret??? Pa oni su to namjerno i napravili! sigurna sam da je rijedak dužnik kojem nedostaje hrabrosti i volje da plati svoj dug, ali za dogovor i kompromis su potrebne 2 strane! Još nisam čula da se Matrix od nekoga naplatio ovrhom- a vi? ako je njihovo postupanje i cesija tako legitimna, zašto se boje suda? ili namjerno čekaju i talože kamate...nisam protiv toga da se njima plaćaju rate duga, ali koliko ste sigurni u iznos kamata koje računaju? Temeljem cesije dužnik ne smije biti stavljen u nepovoljniji položaj,što znači da bi na preneseno potraživanje smjeli računati samo zakonsku bankarsku kamatu ( ako se npr.radilo o dugu po tekućem )- da li ste sigurni da ne lihvare? možete početi plaćati dug i plaćati i plaćati... a oni dizati kamatu do neba i što im možete-tužiti? s kojim novcem. Ovo je malo veći problem od njihovih napornih poziva....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...
  • 1 mjesec kasnije...

U EU baš i nema neke regulative koja uređuje rad tih agencija.

Možda bi zaštita podataka bila primjenjiva na neke njihove postupke.

 

To spominje španjolski odvjetnik koji je dobio parnicu i odštetu zbog uznemiravanja (55 telefonskih poziva, za dug koji nije priznao):

"The most effective solution, explains Camacho, is filing a complaint with the Spanish Data Protection Agency (AEPD) regarding the irregular use of information about the debtor."

Kod nas bi se pritužba mogla uputiti Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP)

 

Zaštitu podataka tj. neslaganje s regulativom spominje i FENCA - Federation of European National Collection Associations. (EOS Matrix je član Hrvatske udruge agencija za naplatu potraživanja, koja je član FENCE).

 

 

 

Za usporedbu - u SAD postoji zakon "Fair Debt Collection Practices Act" (FDCPA) koji provode Bureau of Consumer Financial Protection (BCFP) i FTC. Neka pitanja o naplati (debt collection) i o pozivima nedjeljom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

SUNCE OSIGURANJE-sunce osiguranje je htijelo provest ovhu ali sam u meduvremenu platio osiguranje te je sud njih odbio i ukinuo ovrhu a dole mi pise dami kao stranci pripada pravo na naknadu troškova sukladno clanku 11 stavka 4 i 5 zakona o sudovima narodne novine.ŠTA MI JE RADITI DA MI PRIPADNE TO PRAVOO JEL MI MOZE NETKO POMOČI

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
  • 1 godina kasnije...

Pa zar se ne može pravno stati na kraj tom uznemiravanju preko telefona. Zovu me u rane

jutarnje i kasne noćne sate?

Svaku minutu me zovu sa drugog broja.

http://postimg.org/image/ikyjbwtlh/

 

Uspio sam sakupiti večinu njihovih brojeva telefona pa možda nekome pomogne.

 

---------------FIKSNI--

01 800 91 92

01 2016 160

01 4790 400

 

----------------091------

 

091 478 0201

091 478 0202

091 478 0203

091 478 0204

091 478 0205

091 478 0206

091 478 0207

091 478 0208

091 478 0209

091 478 0210

091 478 0211

091 478 0212

091 478 0213

091 478 0214

091 478 0215

091 478 0216

091 478 0217

091 478 0218

091 478 0219

091 478 0220

091 478 0221

091 478 0222

091 478 0223

091 478 0224

091 478 0225

091 478 0228

091 478 0227

091 478 0228

091 478 0229

091 478 0230

- VJEROJATNO I SVI DRUGI 091 478 02XX BROJEVI

 

091 513 0555

091 442 8411

091 442 8600

--------------092--------

 

092 299 9230

092 313 7751

 

--------------095--------

 

095 202 2201

095 202 2202

095 202 2203

095 202 2204

095 202 2205

095 202 2206

095 202 2207

095 202 2208

095 202 2209

095 202 2210

095 202 2211

095 202 2212

095 202 2213

095 202 2214

095 202 2215

095 202 2216

095 202 2217

095 202 2218

095 202 2219

- VJEROJATNO I SVI DRUGI 095 202 22XX BROJEVI

 

095 202 2160

095 202 2161

095 202 2162

095 202 2163

095 202 2164

095 202 2165

095 202 2166

095 202 2167

095 202 2168

095 202 2169

095 202 2170

- VJEROJATNO I SVI DRUGI 095 202 21XX BROJEVI

 

095 586 7717

 

095 608 2541

095 608 2542

095 608 2543

095 608 2544

095 608 2545

095 608 2546

095 608 2547

095 608 2548

095 608 2549

- VJEROJATNO I SVI DRUGI 095 608 25XX BROJEVI

 

095 635 8823

095 635 8847

095 635 8877

- VJEROJATNO I SVI DRUGI 095 635 88XX BROJEVI

 

095 658 4123

095 676 3258

095 698 3254

095 754 2367

095 756 2017

 

-----------------099-------

 

099 200 0135

 

099 247 1460

099 247 1461

099 247 1462

099 247 1463

099 247 1464

099 247 1465

099 247 1466

099 247 1467

099 247 1468

099 247 1469

099 247 1470

- VJEROJATNO I SVI DRUGI 099 247 14XX BROJEVI

 

099 663 7981

099 710 2027

 

099 812 4062

099 812 4063

099 812 4063

- VJEROJATNO I SVI DRUGI 099 812 40XX BROJEVI

 

099 663 7981

 

099 818 2259

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Mene su "prodali" nekima koji imaju 92 u nazivu..pbz me prodala.

Nasrtali su ko manijaci sve dok nisam prije dva tjedna rekla gospodični koja je bahato

nazvala i napadala me, da ću sve predati državnom odvjetništvu.

Pazite ovo, ona me uvjeravala da je legalno što mi pbz sjedi na svim računima a i oni da mi naplaćuju i

zivkaju. Postavite se i vi svi arogantno. Mene sad dva tjedna nisu zvrcnuli.

uređeno: od G-man
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

Mene su "prodali" nekima koji imaju 92 u nazivu..pbz me prodala.

Nasrtali su ko manijaci sve dok nisam prije dva tjedna rekla gospodični koja je bahato

nazvala i napadala me, da ću sve predati državnom odvjetništvu.

Pazite ovo, ona me uvjeravala da je legalno što mi pbz sjedi na svim računima a i oni da mi naplaćuju i

zivkaju. Postavite se i vi svi arogantno. Mene sad dva tjedna nisu zvrcnuli.

 

ovo je sasvim točno, treba se postaviti, izvikati malo na telefon

 

ja imam sljedeći slučaj i evo kako sam postupila

 

Nakon kupnje stana dobila sam jednu hrpetinu papira (tko bi to sve čitao...velika greška!) a među papirima skrio se i papir za osiguranje stana. Nisam ja par godina uopće znala da i to treba plaćati uz ratu, banka je slala uplatnice na staru podstanarsku adresu gdje nitko nije živio i nakon nekoliko godina spomenuta firma odjednom ima moju pravu adresu, šalju cifru za osiguranje za proteklih nekoliko godina i svoje kamate.

E sad, kako su oni pametni pa su me našli, a banka nije baš znala na kojoj sam adresi prijavljena i na kojoj je adresi stan za koji plaćam kredit???

Uglavnom, nakon prepirke, platila sam cifru osiguranja ali ne i kamate, lijepo sam im rekla da si kamate izvole naplatiti od banke. I sve se na tome završilo.

Sretno svima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav.

Do nedavno sam bila pretplatnik Tele 2.

Stigao mi je racun o naplati dugovanja za neplacene racune koji su sada vec stari preko godine dana.

Takodjer, stiglo mi je i rijesenje o ovrsi koje je preuzeo Eos Matrix.

Mogu li se zaliti na neplacene racune ii pripadajuce ovrhe koji su sad vec stari preko godine dana?

Ostalo sam voljna platiti.

Imam li pravne osnove?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav.

Do nedavno sam bila pretplatnik Tele 2.

Stigao mi je racun o naplati dugovanja za neplacene racune koji su sada vec stari preko godine dana.

Takodjer, stiglo mi je i rijesenje o ovrsi koje je preuzeo Eos Matrix.

Mogu li se zaliti na neplacene racune ii pripadajuce ovrhe koji su sad vec stari preko godine dana?

Ostalo sam voljna platiti.

Imam li pravne osnove?

Hvala

 

nije bitno ako su računi stariji od godinu dana. bitno je kad je javni bilježnik zaprimio prijedlog za ovrhu (napr. dospjeće računa 15.10 2014. javni bilježnik zaprimo prijedlog za ovrhu 16.10.2015. nastupila je zastara za potraživanje).

dali je EOS Matrix otkupio dug ? dali su ti dostavili ugovor o otkupu duga? dali si dobio uplatnicu kojom potvrđuju da su platili ugovorenu cijenu za otkup duga ?

u roko od 8 dana(po uputi) podnijeti prigovor. u cijelosti osporavati potraživanje. osporavati aktivnu legitimaciju EOS Matrix-u. ako nema uplatnice za plaćanje po ugovoru za otkup duga ugovor je fiktivan. pozvat se na zastaru potraživanja (neškodi samo možeš dobiti)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nije bitno ako su računi stariji od godinu dana. bitno je kad je javni bilježnik zaprimio prijedlog za ovrhu (napr. dospjeće računa 15.10 2014. javni bilježnik zaprimo prijedlog za ovrhu 16.10.2015. nastupila je zastara za potraživanje).

dali je EOS Matrix otkupio dug ? dali su ti dostavili ugovor o otkupu duga? dali si dobio uplatnicu kojom potvrđuju da su platili ugovorenu cijenu za otkup duga ?

u roko od 8 dana(po uputi) podnijeti prigovor. u cijelosti osporavati potraživanje. osporavati aktivnu legitimaciju EOS Matrix-u. ako nema uplatnice za plaćanje po ugovoru za otkup duga ugovor je fiktivan. pozvat se na zastaru potraživanja (neškodi samo možeš dobiti)

 

 

Možete li me detaljnije uputiti kome da uložim prigovor?

Da se obratim Tele2? Ne znam nista oko toga, laik sam, a od navedenog nista nisam zaprimila, samo uplatnicu.

I njihova svakodnevna psihička maltretiranja putem telefona.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete li me detaljnije uputiti kome da uložim prigovor?

Da se obratim Tele2? Ne znam nista oko toga, laik sam, a od navedenog nista nisam zaprimila, samo uplatnicu.

I njihova svakodnevna psihička maltretiranja putem telefona.

 

Hvala

 

ako si dobio samo uplatnicu i tf.pozive ne obaziri se. ustvari traži da pošalju ugovor o otkupu duga (ne tražit uplatnicu za otkup duga. to čuvaj kao adut za sud ak do njega dođe).

 

ako i kad stigne rješenje za ovrhu (prijedlog sa rješenjem) javnom bilježniku koji je poslao rješenje uputiti prigovor (po uputi o pravnom lijeku). osporavat potraživanje u cijelosti.

tek na sudu tražit i uplatnicu koja potvrđuje da je dug otkupljen. ako nema uplatnice istaknuti prigovor da je ugovor o otkupu duga fiktivan.

obvezno se pozvat i na zastaru potraživanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako si dobio samo uplatnicu i tf.pozive ne obaziri se. ustvari traži da pošalju ugovor o otkupu duga (ne tražit uplatnicu za otkup duga. to čuvaj kao adut za sud ak do njega dođe).

 

ako i kad stigne rješenje za ovrhu (prijedlog sa rješenjem) javnom bilježniku koji je poslao rješenje uputiti prigovor (po uputi o pravnom lijeku). osporavat potraživanje u cijelosti.

tek na sudu tražit i uplatnicu koja potvrđuje da je dug otkupljen. ako nema uplatnice istaknuti prigovor da je ugovor o otkupu duga fiktivan.

obvezno se pozvat i na zastaru potraživanja.

 

 

Dobila sam nimalo ugodan poziv od njih.

Operater mi je rekao da "se oni brinu za duznike, samo ukoliko su dobri i brizni. Ako i ja budem dobra, da ce i za mene".

Ovo prelazi u prijetnju, a da ne napominjem da sam zensko i trudnica. Kome se obratiti za zastitu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Prije mjesec dana pocela je moja sf epizoda sa eos-om. Zovu me i na moj broj moba traze mog oca koji je mrtav vec godinu dana (kako su do mog broja dosli,pojma nemam). Traze da podignem postu s njegove adrese,ja ih obavjestim da na toj adresi vise nitko ne zivi i da nema tko preuzeti postu..neka ju posalju na moju adresu..ne mogu,to se protivi pravilima poslovanja. Pitam ih o cemu se uopce radi...ne mogu mi reci jer moraju cuvati tajnost podataka. Btw...ja stvarno pojma nemam s kim razgovaram i cime se tvrtka,cije je ime operaterka promrmljala,bavi. Odbija mi poslati postu,odbija mi reci o cemu se radi,ali neka ja posaljem rjesenje o nasljedjivanju!!! Ja,naravno;govorim da mi ne pada na pamet dok ne znam o cemu se radi ..razgovor zavrsen.

Danas...4.poziv s potpuno istim tijekom razgovora!!! Traze opet mog oca,jesam li podigla postu,mogu li poslat rjesenje....ja sad vec luda i urlam na zenu i inzistiram da mi kazu o cemu se radi...nevoljko kaze: dug prema t-comu.

Nakon smrti oca brat je bio u t-comu i sva dugovanja podmirio!! Upitnik iznad glave nam ogroman...

Sad cekam hoce li konacno poslat mi kakvu postu jer pojma nemam o cemu se radi

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije mjesec dana pocela je moja sf epizoda sa eos-om. Zovu me i na moj broj moba traze mog oca koji je mrtav vec godinu dana (kako su do mog broja dosli,pojma nemam). Traze da podignem postu s njegove adrese,ja ih obavjestim da na toj adresi vise nitko ne zivi i da nema tko preuzeti postu..neka ju posalju na moju adresu..ne mogu,to se protivi pravilima poslovanja. Pitam ih o cemu se uopce radi...ne mogu mi reci jer moraju cuvati tajnost podataka. Btw...ja stvarno pojma nemam s kim razgovaram i cime se tvrtka,cije je ime operaterka promrmljala,bavi. Odbija mi poslati postu,odbija mi reci o cemu se radi,ali neka ja posaljem rjesenje o nasljedjivanju!!! Ja,naravno;govorim da mi ne pada na pamet dok ne znam o cemu se radi ..razgovor zavrsen.

Danas...4.poziv s potpuno istim tijekom razgovora!!! Traze opet mog oca,jesam li podigla postu,mogu li poslat rjesenje....ja sad vec luda i urlam na zenu i inzistiram da mi kazu o cemu se radi...nevoljko kaze: dug prema t-comu.

Nakon smrti oca brat je bio u t-comu i sva dugovanja podmirio!! Upitnik iznad glave nam ogroman...

Sad cekam hoce li konacno poslat mi kakvu postu jer pojma nemam o cemu se radi

 

šta se živciraš ? možda je EOS otkupio dug. protiv umrle osobe nemogu voditi postupak. ni slučajno im ne dostavljaj rješenje o nasljeđivanju. ako ti stigne rješenje za ovrhu (na tvoje ime) u cijelosti osporavaj dug zbog zastare kao i zbog promašene pasivne legitimacije. da je pokojni otac za života dobio ovrhu kao nasljednici imali bi zakonsku obvezu vratiti dug.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Moj navodni dug, koji osporavam, je 24,60 kn prema Tele2 i prodali su ga EOS-u, pa me sada oni nazivaju. Upisala sam sve navedene dostupne brojeve i blokirala ih, a jutros zovu s 095 2022204 - taj valjda nisam imala. Ako treba, idem na sud jer me je Tele2 prevario i ne priznajem nikakve troškove raskida ugovora s njima (u zakonskom roku). Inače, preko LinkedIna sa m se žalila njihovom CFO, koji naravno nije ništa odgovorio, ali sutra su sve smetnje prestale što se tiče prepaid tarife. No, onda su poslali taj smiješni račun koji ne želim platiti. Sigurno takve račune šalju i drugima. Kao zaključak mogu reči samo to da moji osobni podaci u ovoj državi koja to i nije vrijede 24,60 kn.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Pozdrav!

Nekoliko godina zvali su me zbog duga banci iz EOS-a, nakon što sam prekinuo javljati se došao mi je ovršni prijedlog banke kao ovrhovoditelja. Međutim ne znam od kada je dugovanje, ni kada je bila zadnja transakcija po tom računu, budući to u izvadku banke nije navedeno samo stanje duga na dan 13.3.2016., moja kartica u toj banci prestala je vrijediti 2011.

Sad da li da se pozivam na zastaru ili ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav!

Nekoliko godina zvali su me zbog duga banci iz EOS-a, nakon što sam prekinuo javljati se došao mi je ovršni prijedlog banke kao ovrhovoditelja. Međutim ne znam od kada je dugovanje, ni kada je bila zadnja transakcija po tom računu, budući to u izvadku banke nije navedeno samo stanje duga na dan 13.3.2016., moja kartica u toj banci prestala je vrijediti 2011.

Sad da li da se pozivam na zastaru ili ?

 

kako stigo prijedlog za ovrhu a ne i ovršno rješenje?

ako je uz prijedlog za ovrhu stiglo i rješenje od javnog bilježnika imaš uputu u pravnom lijeku. piši prigovor i osporavaj dug u cijelosti . pozovi se na zastaru (zastare nema ako se na nju ne pozoveš).obrati se odvjetniku.ako dobioješ spor imaš pravo na povrat troškova (ako ih tražiš) u što spada i zastupanje odvjetnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

piše slijedeće:"II Kako dugovanje navedeno u toč. I nije podmireno ovrhovoditelj predlaže da javni bilježnik temeljem čl. 278, 39, 280 ovršnog zakona donese rješenje o ovrsi."

Ima li mogućnost saznati za ured koji se bavi ovakvim stvarima?

Hvala

kako stigo prijedlog za ovrhu a ne i ovršno rješenje?

ako je uz prijedlog za ovrhu stiglo i rješenje od javnog bilježnika imaš uputu u pravnom lijeku. piši prigovor i osporavaj dug u cijelosti . pozovi se na zastaru (zastare nema ako se na nju ne pozoveš).obrati se odvjetniku.ako dobioješ spor imaš pravo na povrat troškova (ako ih tražiš) u što spada i zastupanje odvjetnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

piše slijedeće:"II Kako dugovanje navedeno u toč. I nije podmireno ovrhovoditelj predlaže da javni bilježnik temeljem čl. 278, 39, 280 ovršnog zakona donese rješenje o ovrsi."

Ima li mogućnost saznati za ured koji se bavi ovakvim stvarima?

Hvala

 

u prijedlogu piše kojem javnom bilježniku je dostavljen.

uz prijedlog mora biti i odluka javnog bolješnika kao rješenje o ovrsi(u kvadratu kao pečat) sa pravnim lijekom.

 

ako nema rješenja javnog bilježnika APP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stvarno ne razumijem dopise.

Na ovršnom prijedlogu je pečat "primljeno JB Lada Š-S", uz taj prvi list je priklamano Rješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave u kojem se ovršeniku nalaže da u roku od 8 dana namiri tradžbinu, ovrha radi prisilne naplate, nastali troškovi, predvidivi troškovi upozorenje ovršeniku da prigovor treba biti obrazložen i pouka o pravnom lijeku. ovjereno okruglim pečatom JB.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Eei ljudi kao sto vidim vecina vas ima problem sa eos matrixom

Tako imam i ja imala sam dug od tmobile 1360kn koji su oni preuzeli i ja sam njima pola tog duga odplatila,i onda mi je muz ostao bez posla i nisam imala kako placati,ali nebitno uglavnom oni mene zovu svaki dan dal ja platila ili ne,jednostavno to je maltretiranje i ne samo to oni zovu mog oca na mobilni telefon,na kucni telefon od roditelja..pa dal oni imaju pravo maltretirati moje clanove obitelji sa kojima ja ni ne zivim vec 3godine? Znaci tatu mi zovu maltene svaki dan po par puta,mene zovu isto ali rjede jer sam im zaprijetila..jos sam i trudnica i imam rizicnu trudnocu a oni svaki dan maltretiraju i nerviraju me..rekla sam im da cu im opet poceti placati cim budem u mogucnosti ali njih to ne zanima,e pa sad jer vrijedi otici kod odvjetnika i tuziti ih pritom ne mislim na sebe nego na tatu jer ga maltretiraju,aa i dali oni smiji uopce iznositi moje dugovanje nekom drugom osim mene?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stvarno ne razumijem dopise.

Na ovršnom prijedlogu je pečat "primljeno JB Lada Š-S", uz taj prvi list je priklamano Rješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave u kojem se ovršeniku nalaže da u roku od 8 dana namiri tradžbinu, ovrha radi prisilne naplate, nastali troškovi, predvidivi troškovi upozorenje ovršeniku da prigovor treba biti obrazložen i pouka o pravnom lijeku. ovjereno okruglim pečatom JB.

 

to je rješenje o ovrsi: kad javni bilježnik primi primjerak prijedloga za ovrhu, on na kraj ili na početak u mali okvirić dopiše svoje rješenje o ovrsi kojim se prijedlog, takav kako ga je napisao ovrhovoditelj, prihvaća.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

.rekla sam im da cu im opet poceti placati cim budem u mogucnosti ali njih to ne zanima,

 

normalno da ih ne zanima šo nemaš novaca.

priznala si dug i plati ga. trebala si otezati i tražiti kopiju ugovora o otkupu duga a ne platit dio duga. dug je najvjerojatnije bio u zastari pa je zato kao prodan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

(Ne znam da li sam pogodila temu, pa se najprije ispričavam).

Poštovani,

dobila sam ovršni prijedlog od OD H&P, općenito na imovini, ovrhovoditelj je banka kod koje sam imala tekući račun. Pozvala sam se na zastaru iako nisam imala uvid o predmetnom računu, ali sam tražila očitovanje od banke (očitovanje je došlo kasnije nego sam morala podnijeti prigovor). Prema očitovanju radi se o: "dugovanju po nedopuštenom od prekoračenju od 06.01.2013., a banka je pokrenula ovršni postupak temeljem izvadka iz posl. knjiga na dan 31.03.2016. na iznos 4500,00 kn, zadnja evidentirana uplata na predmetni račun izvršena je 06.08.2013. u iznosu od 2500,00 kn. Nadalje banka je angažirala EOS MATRIX 17.11.2015., ali i raskinula s njim Ugovor 01.04.2016." U banci su neslužbeno ponudili nagodbu na iznos od cca 2500,00 kn(trenutno potražuju 5300,00kn). Imate li kakav savjet? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

E ovako naime nakon duzeg natezanja saznala sam da sam u eos matrix prebacita radi duga u t comu no opet se koplicira. Naime dug je nastao radi ne stizanja racuna na navedenu adresu ili stizanja s kasnjenjem pa kako su stizali tako su uplatiti. U kontaktu s eos m. nakon duzeg cekanja i provjere navodne s t mobalom rekli su mi telefonski da imam platit 1600 kn i poslali u poruci na koji broj izvrsit uplatu no pisanog oblika sto tocno placam nikad nisam dobila iako sam ih molila i kontaktirali smo mailom i rekla sam za promjenu adrese i to traje vec tri mjeseca natezanja. Naime dug koji su rekli i moje uplate mi ne odgovara te bi samo zeljela vidit sto toliko placam. U t mobalu sam izbrisana oni kazu nemaju vise nist s tim. E sad sto mi je ciniti platit receni dug iak nije toliki ili se i dalje naganjavat s njima? Naime kad sam se im javila i dala tocne podatke kontaktirali su me do trena dok nisam zatrazila pisano svoj dug. Javili su mi se da ce provjeriti s t mobalom i sad vec to traje mjesec dana. I da li to namjerno odugovlace da bi mogli vise naplatiti ili? I sto mi je ciniti platiti na osnovu rijeci samo bez racuna ili?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Poštovani, danas su me kontaktirali iz tvrtke eos matrix (supruga je bila doma-pa su nju dobili). Imam dugovanje oko 300kn prema tele2 operateru, sada me oni zovu jer su to vjerojatno preuzeli!

Mene zanima, kako je tele 2 operater, mogao dati moje osobne podatke (koji su "vjerujem" ugovorom zaštićeni da će ih oni djeliti sa trećom osobom)? Kako čitam i slušam iskustva-oni su sada preuzeli taj dug, ali ja sa njima nisam ništa sklopio, nego sa tele2. Šta bih mogao učiniti da ih otkantam?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

platiti tih 300kn

.

preuzeli su vas dug, a s time i vase podatke jelte?!?!

 

Mene zanima-kojim pravom tele2 može dijeliti moje osobne podatke???

Nisu li se obvezali da će štititi moje osobne podatke i da ih neće povjeravati trećoj osobi???

Zašto platiti nekom trećem šta sam nekom drugom dužan, ja osobno sa tim eosom nisam nikada nikakav ugovor sklopio!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisu li se obvezali da će štititi moje osobne podatke i da ih neće povjeravati trećoj osobi???

imate i Vi svoje obveze pa ih neizvršavate,ako će mo to tako gledati

Zašto platiti nekom trećem šta sam nekom drugom dužan, ja osobno sa tim eosom nisam nikada nikakav ugovor sklopio!!!

malo proguglajte s ključnim riječima ugovor o cesiji i bit će Vam jasnije.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, danas su me kontaktirali iz tvrtke eos matrix (supruga je bila doma-pa su nju dobili). Imam dugovanje oko 300kn prema tele2 operateru, sada me oni zovu jer su to vjerojatno preuzeli!

Mene zanima, kako je tele 2 operater, mogao dati moje osobne podatke (koji su "vjerujem" ugovorom zaštićeni da će ih oni djeliti sa trećom osobom)? Kako čitam i slušam iskustva-oni su sada preuzeli taj dug, ali ja sa njima nisam ništa sklopio, nego sa tele2. Šta bih mogao učiniti da ih otkantam?

 

Koji je datum dospijeća tog dugovanja? Zastara nastupa za 1 godinu. Ukoliko Vam se obraćaju samo telefonom, jedino sto možete je da ne potvrđujete to dugovanje. Ukoliko nema službenog dopisa, ne reagirajte, a ako Vam se ne da natezati podmirite taj račun.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
1. g je rok zastare od dana dospijeća plaćanja računa. osim ako nije predan prijedlog za ovrhu a onda vam i nema baš spasa uskoro jer ako rješenje postane pravomoćno zastara je 10 godina...

 

kazite joj da ce te platiti dug, te ga i platite. i odmah ce vas prestati zvati!

 

"Bravo" virtalni! Ne znate da li je dug u zastari a preporučili ste Zoranu 123456789 da dug plati, kalkulirate sa mogućnošću da je prijedlog za ovrhu već podnesen iako vjerojatno nije ako pokušavaju naplatu sa telefonskim pozivima i kao šlag na tortu savjetujete Zoranu da prizna dug, tako da ako je slučajno u zastari da prekine zastaru!

Ljudi ipak očekuju na ovoj stranici meritorne savjete! Što radi moderator da ne spriječi savjetovanje kakvog se ne bi postidio ni Eos Matrix?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav, pitanje dužna sam bila Dinersu oko 25 000 kn, sad je od tad prošlo nekih 5 godina, uzeli su mi jednu placu od 4000 i jedan povrat poreza od 1000, i naravno u ovih 5 godina kamate su to skočile vjerojatno na 30 000,opet.

Ovih pet godina plaćala sam 3.300 kn kredita, znači za život mi je ostalo ništa.

Da znam sad ćete svi reci zašto si dopustila da ti se toliko nabere, ostala sam bez posla, firma otišla u stečaj, a moja plaća sa 8000 otišla na 4000. Uz to sam i podstanar, pa me bas interesirao kako biti mađioničar i to platiti.

Svih ovih pet godina ništa nije sjedalo na osnovni račun, nego na moj zaštićeni i nisu se mogli naplatiti.

E sad, vjerojatno im se bliži zastara i dobijem obavijest da je moj dug otkupio Eos Matrix, prvo dali su moju krivu adresu, na kojoj žive ljudi koji ne žele uznemiravanje i to ih razumijem, a drugo otkud im pravo da im daju moje podatke, onda ja nikakav ugovor nisam vidjela, ti uplatnicu da je to Eos Matrix platio za mene, a onda kako da ja njima vjeruješ? Tko su oni?

Sigurno postoji nešto što ovdje smrdi i nije ok. Nitko me još od njih nije kontaktirao, Al prvo što mislim da moram napraviti je da odem u društvo za zaštitu osobnih podataka i prijavim Dibers za davanje mojih osobnih podataka, bez mog znanja.

Plaćanje mojih dugova? Pa tko ih je tjerao na to? Ja sam dužna Dinersu a ne Eosu, i ako bi ikad otplatila taj dug tko zna da mi se ne bi javili za pet godina ispočetka.

Što mi je za raditi ?

Od place 4.300 otplaćujem kredit 2000 i koliko znam mora mi ostati za život 70% od plaće.

Stvarno mi ta firma ne uljeza povjerenje, jer ne znam kome otplaćujem pa i da završim na sudu da li postoji neka osnova za zastaru ili kršenje zakona s njihove strane?

Ne kažem da bježim od plaćanja Al kako? Kako kad ste i podstanar, ništa nemam, na sreću osim kofera osobnih stvari, i što mi mogu napraviti?

Istuci me?

Molim Vas za pomoć i kako ovo rješiti, hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da,zaboravila sam napomenuti da sam dobila samo obavijest od Erste banke da su moj dug prodali Eos Matrixu, a od njih jos nista.

Da li da uopce ne podizem obavijesti sa poste i bekam zastaru koja je u mom slucaju 5 god?

Banka je sigurno prodala dug za znatno manji iznos, nije li mi Eos duzan pokazati uplatnicu buduci da na tom ugovoru nema mog potpisa,hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav, pitanje dužna sam bila Dinersu oko 25 000 kn, sad je od tad prošlo nekih 5 godina, uzeli su mi jednu placu od 4000 i jedan povrat poreza od 1000, i naravno u ovih 5 godina kamate su to skočile vjerojatno na 30 000,opet.

Ovih pet godina plaćala sam 3.300 kn kredita, znači za život mi je ostalo ništa.

Da znam sad ćete svi reci zašto si dopustila da ti se toliko nabere, ostala sam bez posla, firma otišla u stečaj, a moja plaća sa 8000 otišla na 4000. Uz to sam i podstanar, pa me bas interesirao kako biti mađioničar i to platiti.

Svih ovih pet godina ništa nije sjedalo na osnovni račun, nego na moj zaštićeni i nisu se mogli naplatiti.

E sad, vjerojatno im se bliži zastara i dobijem obavijest da je moj dug otkupio Eos Matrix, prvo dali su moju krivu adresu, na kojoj žive ljudi koji ne žele uznemiravanje i to ih razumijem, a drugo otkud im pravo da im daju moje podatke, onda ja nikakav ugovor nisam vidjela, ti uplatnicu da je to Eos Matrix platio za mene, a onda kako da ja njima vjeruješ? Tko su oni?

Sigurno postoji nešto što ovdje smrdi i nije ok. Nitko me još od njih nije kontaktirao, Al prvo što mislim da moram napraviti je da odem u društvo za zaštitu osobnih podataka i prijavim Dibers za davanje mojih osobnih podataka, bez mog znanja.

Plaćanje mojih dugova? Pa tko ih je tjerao na to? Ja sam dužna Dinersu a ne Eosu, i ako bi ikad otplatila taj dug tko zna da mi se ne bi javili za pet godina ispočetka.

Što mi je za raditi ?

Od place 4.300 otplaćujem kredit 2000 i koliko znam mora mi ostati za život 70% od plaće.

Stvarno mi ta firma ne uljeza povjerenje, jer ne znam kome otplaćujem pa i da završim na sudu da li postoji neka osnova za zastaru ili kršenje zakona s njihove strane?

Ne kažem da bježim od plaćanja Al kako? Kako kad ste i podstanar, ništa nemam, na sreću osim kofera osobnih stvari, i što mi mogu napraviti?

Istuci me?

Molim Vas za pomoć i kako ovo rješiti, hvala

 

Iz osobnog iskustva znam da gotovo svi kartičarski kao i telekomunikacijski ugovori sadrže klauzulu kojom se korisnik slaže da se njegovi osobni podaci proslijede trećim osobama, iako na to rijetko tko obraća pažnju prilikom potpisa ugovora tako da prigovor takvog tipa sigurno pada u vodu!

Eos Matrix je "otkupio" dug ali vas još nije pokušao ovršiti a mogući razlog za to je i zastara duga pa savjetujem da što manje komunicirate s njima i da im ne priznajete dug, i da ga ne plaćate a ni ne dogovarate plaćanje jer razgovore često snimaju! Ako i pokrenu ovrhu mislim da je najbolje prigovoriti pozivom na zastaru ali i na iznos duga kao i sumnjom u njegovo postojanje što će sve prebaciti na odlučivanje suda! Ukoliko na sudu i izgubite, bar će te znati koliko ste stvarno dužni i izbjeći će te bezgranično lihvarenje i pumpanje duga i troškova! Pored toga vaša situacija je prilično sigurna budući da nemate znatne imovine, pa se vjerovnik teško može naplatiti, a postoji i mogućnost osobnog stečaja koji kao da je stvoren za osobe poput vas! No do toga slijedi 2-3 godine ovršnog i sudskog postupka s tim da u tom vremenu morate paziti da ne steknete značajnu imovinu iz koje bi se vjerovnik mogao naplatiti u slučaju da uspije u sudskom postupku! Zanimljive savjete za sudovanje je imao BOVU u sličnim slučajevima, ali već mjesec-dva nema njegovih savjeta!:svorc:

 

Ažurirano

 

Morate podizati preporučene pošiljke jer samo tako možete znati što se događa i na vrijeme reagirati! U protivnom prijedlog za ovrhu će se objaviti na oglasnoj ploči suda i postati pravomoćan! Tad nema zastare!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

koliko vidim naplacivali su se ovrsnom ispravom za koju je rok zastare 10 godina i doticni se prekida svakom novom radnjom, tj svakom novom naplatom duga pa makar i jednom kunom!

tako da na zastaru mozete zaboraviti uskoro.

prijaviti ih nemate kome za sto jer su ovi otkupili dug po zakonu.

 

mozete traziti dokaz da je dug uistinu i placen te u kojem iznosu.

 

u slucaju sudskoga spora, samo ce te si nagomilati dodatne troskove za koje ce vas se teretiti...

 

najbolja solucija, kada se dodje do trajnoga zaposlenja, dignuti kredit kojim bi se sva dugovanja zatvorila.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

koliko vidim naplacivali su se ovrsnom ispravom za koju je rok zastare 10 godina i doticni se prekida svakom novom radnjom, tj svakom novom naplatom duga pa makar i jednom kunom!

tako da na zastaru mozete zaboraviti uskoro.

prijaviti ih nemate kome za sto jer su ovi otkupili dug po zakonu.

 

mozete traziti dokaz da je dug uistinu i placen te u kojem iznosu.

 

u slucaju sudskoga spora, samo ce te si nagomilati dodatne troskove za koje ce vas se teretiti...

 

najbolja solucija, kada se dodje do trajnoga zaposlenja, dignuti kredit kojim bi se sva dugovanja zatvorila.

 

Diners se naplaćivao ovršnom ispravom i vjerojatno su procijenili da je naplata neizvjesna pa su cedirali dug Eosu! Eos je novi ovrhovoditelj i mora pokrenuti novu ovrhu! Najveći troškovi su oni koji nisu jasno definirani (sudskom presudom) već ih ovrhovoditelj (Eos) može obijesno povećavati prema vlastitom nahođenju!

:neznam:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala vam na odgovorima, hahaha kredit? Tko će mi dati još jedan kredit, a kažem plaća 4600 sad imam kredit 2000, nitko ti ga neće rekonstruirati ako si blokiran.

Ako mi ovi sjednu na placu, ja nemam za ovaj kredit tko je prvi na redu?

I koliko ostaje čovjeku za život?

Kupujem pokaz recimo, koji je 360 kn znači godišnje oko 4100 zar da se sjećam?

Što trebam napraviti, uzeti štrik i gurnuti stolicu?

Ocigledno.

 

Ažurirano

 

Svercam? :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači vjerojatno eos i onda Reiffeissen pokrene sudski spor, i onda tako do kraja života.

Ne razumijem da ovrha ima prednost nad kreditom koji uredni otplaćujem već 7 godina

A inače mi poslodavac uplaćuje cijelu placu na zaštićeni, tako da sumnjam da će se Eos moći naplatiti, jedino što će me moći više maltretirati od Dinersa

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tko će mi dati još jedan kredit, a kažem plaća 4600 sad imam kredit 2000, nitko ti ga neće rekonstruirati ako si blokiran

 

Kakav kredit imate? Namjeski, nenamjenski?

 

Ne razumijem da ovrha ima prednost nad kreditom koji uredni otplaćujem već 7 godina

 

Zato što se rata kredita "skida" trajnim nalogom a administrativne zabrane, ovršne javnobilježničke odluke ili isprave imaju u tome slučaju prednost naplate.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dug koji imam ne negiram,ali je kamata prakticni dostigla glavnicu.Dobio sam obavijest o prijenosu potrazivanja i stupio sam u kontakt sa eosom.

Probao sam saznati da li se sa njima moze dogovoriti smanjenje duga i nacin otplate.

Gospodin mi je rekao da to mora njihov odbor odluciti,ali je stalno navaljivao da se odmah uplati neki simbolicni iznos.

 

Mene sad zanima ako ja taj pocetni iznos uplatim,da li time priznajem cijeli dug i time gubim mogucnost nagodbe?

 

Ja bih inzistirao da mi daju ponudu pismenu pa da onda uplatim novac.

 

 

Sto bi mi Vi savjetovali?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uplatom makar i 1 kune na ime duga smatra se da proznajete dug. Trazite otpis kamata ili dijela glavnice i kamata.

Provjerite da mozda nije nastupila zastara.

 

Ako je dug nesporan, nije u zastari i naplativ nije logično da će ovrhovoditelj tipa EOS pristati na smanjenje duga! Prije će biti da je dug teško naplativ, vjerojatno u zastari i da žele isprovocirati priznanje duga! Ja bih čekao da vidim hoće li pokušati ovrhu na temelju vjerodostojne isprave! Njihovo inzistiranje na uplati dijela duga ukazuje na vjerojatnu zastaru koja bi se tim činom poništila, a tada će sigurno ići u ovrhu do kosti! U svakom slučaju se radi o financijskim teroristima, a s teroristima se ne pregovara! Ako i dođe do ovrhe po mojem mišljenju bolje je da to bude na osnovu sudske presude i pod nadzorom suda!:svorc:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

svi dogovori s njima iskljucivo pisanim putem!

 

Dogovor mora biti pisani dokument, ali ne i pregovori! Pregovaranje pisanim putem sasvim sigurno ima elemente priznanja duga jer o čemu pregovarate ako ne priznajete dug! Kako sam napisao, ako postoji sumnja da je dug u zastari ja s njima ne bih uopće komunicirao!:svorc:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pretpostavljam da je dug u zastari kada ovi iz Eos a inzistiraju na uplati bilo kojwleg iznosa kako bi se zastara prekinula. Najbolje je da covjek koji je postavio pitanje napise o kojoj vrsti dugovanja se radi i rokovima dospijeca racuna itd. i da li je bilo i.kada kakvh uplata.

Tada se moze znati da li je nastupila zastata.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radi se o dugu prema Dinersu.Prije 5 godina je pokrenuta ovrha,s time da nije bilo nikakvih uplata.

 

Trebali ste odmah napisati da ste ovršeni i da je ovrha u redu čekanja na FINI! U tom slučaju zastara je 10 godina ali tad ovrhovoditelj može promijeniti predmet ovrhe i zastara ponovo počinje teći na novih deset godina i tako u nedogled! Ovrhovoditelj je vjerojatno Diners, a budući da je dug "prodao" EOS-u, mora povući ovrhu, a novi ovrhovoditelj pokrenuti postupak! Naravno ako oni to ne učine dobrovoljno morate tražiti od nadležnog općinskog suda ukidanje ovrhe od strane Dinersa zbog nepostojeće aktivne legitimacije budući da je dug ustupljen novom ovrhovoditelju! Ne može biti ovrhovoditelj netko tko više nije vjerovnik a što dokazujete u prilogu zahtjeva njihovom izjavom o ustupu (cesiji) duga!:svorc: Da lli će te pregovarati sa EOS-om i tako priznati dug ili čekati da oni poduzmu prvi korak morate sami odlučiti!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najbolje drzati pasivno i nezainteresirano jer Eos ne moze pokrenuti novu ovrhu bez da se ovrha Dinersa povuce. Ocito se nista nije naplatilo godinama i Eos bi volio uplatu bilo cega da ima osnove za pokretanje nove ovrhe a ovako siguran sam da je nece pokrenut jer je naplata vrlo neizvjesna a stvorili bi si samo troskove.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav.

Prošli tjedan smo dobili poziv od eosa za dug od Dinersa da je preuzet. Zovu da se plati bilo što iako je to sad nemoguće. Taman sam se ovaj tjedan namečio za rješavanje tog problema.

1. Da mi dostave pisani ugovor o preuzetom dugovanju

2. Na Fini prilažem ugovor i tražim ispis ovrhe s datumom koliko je na čekanju

3. Da taj ugovor priložim žalbi koju dajem na sud jer Diners više nije legalni vjerovnik i prema njemu više nema duga

4. Čekam da sud to prihvati ili ne prihvati i da ne stavi ovrhu izvan snage već da je potpuno ukine kao da je nikad nije bilo. To je po meni najvažnija stavka za borbu s ovim.

5. Ako eos traži ovrhu na isti dug, pozivam se na Zakon o obveznim odnosima zastara potraživanja je 5 godina, a dug Dinersa je iz 2008. godine i nema pravne osnove za naplatu glavnice potraživanja jer je dug u zastari. Oni jesu preuzeli dug ali neka pravna osnova mora biti i mora se od nečeg krenuti s moje strane, dug je iz 2008. Čak i Diners ponovo ide pokrenuti ovrhu, ne može jer nema pravne osnove.

6. Ako sve bude kako predviđam biti će dobro, ako ne nek sve ide kvragu.

7. Nada

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav.

Prošli tjedan smo dobili poziv od eosa za dug od Dinersa da je preuzet. Zovu da se plati bilo što iako je to sad nemoguće. Taman sam se ovaj tjedan namečio za rješavanje tog problema.

1. Da mi dostave pisani ugovor o preuzetom dugovanju

2. Na Fini prilažem ugovor i tražim ispis ovrhe s datumom koliko je na čekanju

3. Da taj ugovor priložim žalbi koju dajem na sud jer Diners više nije legalni vjerovnik i prema njemu više nema duga

4. Čekam da sud to prihvati ili ne prihvati i da ne stavi ovrhu izvan snage već da je potpuno ukine kao da je nikad nije bilo. To je po meni najvažnija stavka za borbu s ovim.

5. Ako eos traži ovrhu na isti dug, pozivam se na Zakon o obveznim odnosima zastara potraživanja je 5 godina, a dug Dinersa je iz 2008. godine i nema pravne osnove za naplatu glavnice potraživanja jer je dug u zastari. Oni jesu preuzeli dug ali neka pravna osnova mora biti i mora se od nečeg krenuti s moje strane, dug je iz 2008. Čak i Diners ponovo ide pokrenuti ovrhu, ne može jer nema pravne osnove.

6. Ako sve bude kako predviđam biti će dobro, ako ne nek sve ide kvragu.

7. Nada

 

1. Poslati će vam samo prvu i zadnju stranicu ugovora na kojima neće nigdje biti spomenuto vaše ime i prezime i samim tim ne predstavlja nikakav dokaz da se ugovor o otkupu odnosi i na vaše "dugovanje"

2. Za potvrdu o stanju vašeg duga na Fini vam treba samo osobna iskaznica i OIB + nešto novca (18 kn po stranici ispisa) Nikakav ugovor o cesiji vam nije potreban!

3. Žalba je u stvari ZAHTJEV ZA PREKIDOM OVRHE zbog nepostojeće aktivne legitimacije jer Diners više nije ovrhovoditelj! Dokaz za to je OBAVIJEST O USTUPU DUGOVANJA koju ste morali dobiti preporučenom poštom na svoju adresu i koju šaljete kao prilog na sud, a kopija ugovora opisana u stavci 1 ne predstavlja ništa i ne treba vam! Ako niste primili OBAVIJEST O USTUPU DUGOVANJA pitanje je i da li je uopće vaše dugovanje ustupljeno Eosu? Diners vas po zakonu mora obavijestiti o ustupu duga!

4.To može potrajati na ažurnim sudovima i više od godinu dana!

5.Vas je Diners već ovršio a tad je zastara 10 godina po pravomoćnosti ovrhe a promjenom sredstva ovrhe može se produžavati u nedogled!

Kad i ako sud prekine ovrhu zbog toga jer Diners više nije vjerovnik, Eos mora ponovo pokrenuti ovrhu ako ima ovršnu ispravu ili postupak na osnovu vjerodostojne isprave a vi to onda možete pobijati ako ne priznate dug!

6.Biti će sve dobro ali morate se boriti! Kad ti se zatvore vrata obično ostane otvoren prozor!

7.:svorc:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na pomoći. Tako ću i napraviti.

Znam da je 10 godina ovrha stoji i da se može promijeniti sredstvo, ali na koje će se promijeniti kad je već obuhvaćena pokretna i nepokretna imovina i računi u banci. Promjena sredstva na nesto drugo teško, pošto ništa i ne posjedujem.

A ako sud ukine ovrhu, znači potpuno je ukine za Diners jer nije vjerovnik, ovrha više nema pravni učinak. Ako ide nova od strane Dinersa onda je dug koji ponovo šalju na ovrhu u zastari od 2013. jer je po ZOO rok 5 godina. Mogu poslati ali nakon žalbe na sudu i ročišta sud se na to mora pozvati i pokazati na tu činjenicu. Isto je ako ovršuje eos, račun je u zastari jer ovršuju nešto što je nastalo 2008, otišlo u zastaru 2013..

Znači pozvati se na zastaru onda i kad i ako bude. Znam da to traje jer neke žalbe čekam već 2 godine a i problem je što neki bilježni čuvaju predmet 5 godina ili čak odu u mirovinu i onda traži ko je preuzeo i gdje i kad, ako uopće se može pronači gdje je.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav,trazim jedan savjet.Naime eos matrix mi je sjeo na placu,znaci imao sam zasticeni racun i uzimali su mi 30% od place.Neki dan sam zvao eos matrix da vidim koliko jos imam dugovanja prema njima da bi mi oni rekli da ce mi se javit,naravno nisu mi se javili par dana da bi ima ja poslao mail sa ponovnim upitom za moje dugovanje.Na sta bi mi odgovorili da im posaljem presliku osobne,tekuceg racuna i kratku zamolbu za povratom preplacenog iznosa.Na moj upit da sam ja po tome razumio da su mi previse skinuli sa racuna,oni su odgovorili da su mi uzeli 3500kn vise.Mene sad zanima kak se to njima moze desit da oni ne vide da sam im ja sve platio nego oni lijvarski i dalje skidaju novac sa mog racuna,dobro da sam ih kontaktirao,da sam sutio ko zna koliko bi mi jos skinuli.Imali tko takvih slicnih iskustava?Sta da sada dalje radim?ne znam jel da im posaljem svoj broj tekuceg racuna jel me strah ako mi uplate tih 3500kn sta su mi duzni jel ce me jos i na to ovrsit posto ko zna kad ce poslati u finu obavjest da im nisam vise duzan.Molim vas za savjet,lijepi pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na osnovu čega su vam provodili ovrhu? Pravomoćne sudske presude, zadužnice, izjave o zapljeni plaće ili na osnovu prijedloga za ovrhu na osnovu vjerodostojne isprave koji je postao pravomoćan! Sve osim "izjave o zapljeni plaće" po kojoj mora postupati poslodavac ide preko Fine koja naplaćuje uslugu ali i vrši obračun kamata i kontrolu plaćenog iznosa! Situacija o kojoj govorite je moguća jedino u slučaju da je poslodavac uplaćivao traženi iznos ali prema vašem opisu zaključujem da je sve ipak išlo preko fine! Ne vjerujem da bi vam samo tako priznali da su vam uzeli previše, a slanje osobnih podataka kao i preslika dokumenata uvijek je povezano s rizikom zloupotrebe istih! Ja bih im preporučeno s povratnicom poslao dopis u kojem tražim informaciju o stanju duga i ne bih spominjao tel. razgovor! Kad pošalju odgovor sve bi moglo biti jasnije a i vi će te imati pisani dokument koji ipak predstavlja određenu garanciju! :svorc:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na osnovu čega su vam provodili ovrhu? Pravomoćne sudske presude, zadužnice, izjave o zapljeni plaće ili na osnovu prijedloga za ovrhu na osnovu vjerodostojne isprave koji je postao pravomoćan! Sve osim "izjave o zapljeni plaće" po kojoj mora postupati poslodavac ide preko Fine koja naplaćuje uslugu ali i vrši obračun kamata i kontrolu plaćenog iznosa! Situacija o kojoj govorite je moguća jedino u slučaju da je poslodavac uplaćivao traženi iznos ali prema vašem opisu zaključujem da je sve ipak išlo preko fine! Ne vjerujem da bi vam samo tako priznali da su vam uzeli previše, a slanje osobnih podataka kao i preslika dokumenata uvijek je povezano s rizikom zloupotrebe istih! Ja bih im preporučeno s povratnicom poslao dopis u kojem tražim informaciju o stanju duga i ne bih spominjao tel. razgovor! Kad pošalju odgovor sve bi moglo biti jasnije a i vi će te imati pisani dokument koji ipak predstavlja određenu garanciju! :svorc:
uff,sad iskreno nemam pojma kako je to išlo,ali mislim da preko fine.poslati cu im dopis da mi dostave stanje duga.A mozda bi i mogao do fine otici da vidim koje je tamo stanje duga?
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čitam evo, svi smo u istim loncu, ja sad stvarno ne znam što mi je činiti, dug je iz 2011,sad će biti pet godina, ovrha na placu, Al uspjeli su uzeti samo oko 5.000 dug je bio 25.000 kn, Diners mi je poslao obavijest da su moj dug prodali Eos Matricu.

Što sad sljedeće? Netko spominje zastaru pet, a netko deset godina?

Otići u finu, koliko sam shvatila po kopiju ugovora o dugu? Kako zaustaviti ovu ovrhu koja ne bi ni trebala više ići?

Za odvjetnika nemam, ne znam što dalje i gdje se savjetovati.

Molim pomoć a sammicica molim ako bude imao kakvih novih informacija da mi javi, jer imamo sličnu situaciju, hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana Pravica sve vam je napisano gore!

U vašem slučaju zastara je 10 godina, a može biti i više jer nitko ne zna kako će se ovrhovoditelj ponašati! Zastara bi bila 5 godina da nije došlo do ovrhe!

Dokumenat koji možete dobiti na Fini zove se "OČEVIDNIK redoslijeda osnova za plaćanje" i njega prilažete "Zahtjevu za prestankom ovrhe" kojeg šaljete nadležnom općinskom sudu a prilažete i "Obavijest o prijenosu potraživanja" kojeg vam je poslala banka! Pozivate se na nepostojeću aktivnu legitimaciju Dinersa/banke zato jer je svoje potraživanje ustupila drugom vjerovniku i ne može više biti ovrhovoditelj! Na taj način možete skinuti staru ovrhu! EOS kao novi ovrhovoditelj mora pokrenuti novu ovrhu a vi onda možete prigovoriti! Nemojte s njima razgovarati niti im išta plaćati kao ne biste priznali dug! Ako i kad Eos pokrene novu ovrhu trebati će te donijeti odluku o daljnjem postupanju ali o tome kad se to dogodi!

Molim vas da pročitate još jedanput desetak prethodnih komentara u kojima vam sve piše! :propis:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iskreno, razmišljam da si stavim štrik oko vrata, odem na Trg i pokažem što je Hrvatska, i kako se u njoj živi.

Iza mene je borba sa karcinomom, vječita borba sa vjetrenjačama, i umjesto da nekako živim ko čovjek, živim stalno pod stresom.

Da, sad vas ima koji komentirate, pa što si si to dopustila blabla...

Posudite knjigu beskućnik pa pokušajte shvatiti.

Nemamo svi roditelje koji ti obezbjede sve, muža koji skakuće i brine oko svega, a ono najbolje nemojte misliti to se meni ne može dogoditi... Najveća mudrost je u rečenici NIKAD NE RECI NIKAD, a moja omiljene je ipak... možda je najveća sreća ne roditi se...

Pozdrav svima !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iskreno, razmišljam da si stavim štrik oko vrata, odem na Trg i pokažem što je Hrvatska, i kako se u njoj živi.

Iza mene je borba sa karcinomom, vječita borba sa vjetrenjačama, i umjesto da nekako živim ko čovjek, živim stalno pod stresom.

Da, sad vas ima koji komentirate, pa što si si to dopustila blabla...

Posudite knjigu beskućnik pa pokušajte shvatiti.

Nemamo svi roditelje koji ti obezbjede sve, muža koji skakuće i brine oko svega, a ono najbolje nemojte misliti to se meni ne može dogoditi... Najveća mudrost je u rečenici NIKAD NE RECI NIKAD, a moja omiljene je ipak... možda je najveća sreća ne roditi se...

Pozdrav svima !

 

Zar mislite da svi ostali imaju idealne živote! Savjeti koje dajemo na forumima često su dio osobnog iskustva i nekog osobnog životnog brodoloma! Eos vas još nije kontaktirao, a njihov pristup je obično vrlo neugodan! Probati će vas nagovoriti da priznate dug, da dođete kod njih (vjerojatno i nešto potpišete), govoriti vam da vam žele olakšati (a u stvari žele samo vašu kožu i sve što imate)! Nemojte im to dozvoliti i borite se! Apelirati će na vašu savjest i osjećaj krivnje zbog duga a sami nemaju uopće savjesti i empatije! U stvari imate vrlo komotnu situaciju koliko sam shvatio iz vaših komentara! Nemojte priznati dug koji ionako ne možete vratiti u cijelosti pa će vam cijeli život uzimati kamate i troškove! Iskoristite sve pravne mogućnosti prigovora i žalbi jer nemate što izgubiti! Vrijedne imovine ionako nemate (automobil, kuću, stan) pa vas ne mogu ucjenjivati! Kad iscrpite sve pravne mogućnosti pokrenite postupak osobnog stečaja! Nakon pet godina riješili ste problem i niste više dužni! U međuvremenu možda dođe do promjene Ovršnog zakona u korist dužnika i možda će sve biti drugačije! Imajte hobi, prijatelje, bavite se sportom, smijte se, šalite i hodajte sunčanom stranom ulice! :palac: Kako kaže fakinčina "to je samo novac" :svorc:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hodam po sredini ceste, život nije ni sunčana strana, ni mračna. Nisam crnjak, samo sam realna. Boli me nepravda, bolu me što ljudi kopaju po kontejnerima, svakim danom tone se sve više dok se naši političari samo debljaju, imaju place da ne znaju što s njima.

Voljela bi biti Robin Hood, uzimati od njih, činiti sretnijim ljude, jer zaslužujemo biti ljudi.

Oboljeva se od svih tih sokova i stresova, ja to najbolje znam.

Treba imati prijatelje, hobi, biti nasmijana, a kako?

Poslodavac privatnik, rad po deset sati, rad nedjeljama...

Život je negdje drugdje. Ovo se zove preživljavanje.

Hvala Vam svima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.




×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija