Jump to content

Dionice


Mrljavac

Preporučene objave

Molio bih Vas da sve objave vezano za dionice i braniteljske udjele objavljujete u ovoj temi.

 

Usput, napomenuo bih da ovaj portal baš i nije predviđen za mešetarenje sa dionicama pa se nadam da ćete se i pridržavati tih pravila.

 

Unaprijed Hvala na razumijevanju.

Dosadašnje objave vezano za isto ću premjestiti ovdje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Odgovora 607
  • Tema pokrenuta
  • Zadnji odgovor

najviše su sudjelovali

Kratki je napisao:

Molio bi ako netko zna do mi odgovori na ovo pitanje. Dali vrijeme provedeno na skrbi ili bolovanju ulazi u obraćun bodova za braniteljski fond.

Ulazi u obračun ukoliko vam je vrijeme provedeno na skrbi ili bolovanju obuhvaćeno razdobljem za koje vam je priznat status HB-a, a ako nije - ne ulazi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u braniteljskoj populaciji se barata sa kojekakvim informacijama o vrijednosti udjela (udio = 100 bodova ), i koliko vidim vrijednost istog je oko 800-900 kn, međutim poneki šire i informaciju da je vrijednost jediničnog boda oko 3-5 eura. kada se preračuna vrijednost boda iz vriojednosti udjela ispada da je bod 8-9 kn a po ovoj drugoj soluciji oko 25-30 kn. ako neko ima kakve informacije o naprijed iznesenom nek prokomentira. SVAKA informacija je hvalevrijedna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

neznam da li ima još toga po oglasima ali branitelji su prodavali tjs ustupali svoje dionice po 3-5 eura po bodu što izgleda nevjerovatno a bilo je u medijima da su neke osobe tjs tapkaroš pravili ugovore o ustupanju udjela upravo po takvoj cijeni. teško mi je tome povjerovati a ako je istina koliko će udjeli vrijediti u travnju 2008 jer ti kupci udjela nisu baš bedasti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav

Svi oni koji su kupili stan od MORH-e do 2000 godine a nisu stan platili gotovinom imaju za svaki postotak invalidnosti pravo tražiti aneks kupoprodajnog ugovora da im se za iznos invalidnosti umanji cijena stana

 

Za dionice zbog invalidnosti ide nekako ovako,

Svaki 10% dobiješ otprilike 10 000 kuna

20% 20 000 kuna itd

 

Baj baj

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav svima

 

Nalo mi je neugodno zbog ovog što pitam ali evo:

Radi se o tome da sam nedavno dobio kao HRVI od fonda za privatizaciju dionice - i rekao bi čovjek super, ali....

 

Imam saznanja da je jedan kolega koji je recimo to tako "bliže vatri" dobio dionice možda mjesec dva prije mene i njegove dionice imale su fantastičnu tržišnu vrijednost, nominala x 8

Tržišna vrijednost dionica koje sam ja dobio manja je od nominalne i kreće se negdje oko 0,52x nominalne vrijednosti.

Pitanje je; Ima li se smisla žaliti na odluku o dodijeljenim dionicama fonda ?

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

već je bilo govora o tome, računaju ti nominalnu vrijednost dionice, tako da se opet pravi razlika. netko tko dobije dionicu kojoj je tržišna vrijednost duplo veća od nominalne, za isti postotak invalidnosti, dobija 4 puta veću vrijednost od tebe. ne znam šta si dobio pa ne mogu komentirat, ali pretpostavljam, neku od gubitaških turističkih kuća

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prodaju dionica rješavaš telefonom, ali prvo moraš biti registriran kod SDA, od kojih dobiješ podatke, tvoj račun investitora i pin. Nakon toga kada posjeduješ dionice nije bitno da li si ih dobio ili kupio možeš krenuti u prodaju i to ovako. Prvo moraš dati svoje ovlasti brokeru, Zagrebačke banke, Erste ili bilo kojem drugom, nakon toga kada s njima sklopiš ugovor samo nazoveš, navedeš svoj račun investitora , svoj JMBG i tada broker kada je provjerio identitet osobe ovlašteno pristupa prodaji ali cijenu i broj dionica koje prodaješ sam odrediš.. u principu sve možeš riješiti na telefonu. Za provjeru dionica nazoveš 01 4607300 i slušaš, te lagano tipkaš brojeve na svom telefonu, on te vodi dalje i veli ti što trebaš utipkati, račun investitora itd, nakon toga ti veli koje dionice imaš i koliko broj dionica imaš,

Ako nešto nije jasno pitajte da pojasnim

 

Poki

P.S.

Svi koji imaju dionice znajte i ovo godišnju dividendu prima onaj koji je vlasnik dionica na dan Godišnje skupštine, što znači ja sam npr. 20.07.2007 kupio dionice a 23.07.2007 je skupština, ja ću dobiti godišnju dividendu a ne onaj tko mi je prodao, nakon skupštine ih možete opet prodati, bitno je vlasništvo na dan skupštine

Tako su mi rekli u upravi jedne firme u kojoj sam bio dioničar

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Je,istina je to za dividendu svi registrirani na dan održavanja skupštine dioničara dobivaju istu. I još nešto pazite na brokerske kuće,jer neke imaju malo veću proviziju. Najmanju proviziju za sada uzima brokerska kuća ##########,naćete je na internetu. Uzimaju samo ###. I pouzdani su. Ne morate ići u #####zbog prodaje sve obavite telefonski ili preko interneta. I također sam čuo da po novom ###### također ima tu proviziju ali oni su tek startali sa poslom. Dugo radim sa dionicama pa evo svima preporučujem ovu ########. :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Post editirao Mrljavac.

 

Hvala što misliš i na moj problem sa tim dionicama i što si to objavio u najboljoj namjeri ali ne možemo javno objavljivati brojeve telefona i sl. oglase iako ih ima na net-u i nisu tajna ali moramo se pridržavati pravila foruma inače će nas uredništvo strijeljati.

 

U svakom slučaju zahvaljujem.

:-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

zahtjev za dionice sam predao 4.12.2006. godine i gospođa u fondu s kojom sam kontaktirao do sada je nekoliko puta rekla da se rok za dodjelu dionica pomiče za dva mjeseca jer dionica nema. da pojasnim nazovem u 5. mj ona veli u 7. ja nazovem u 7. ona u 9. ja nazovem u 9. ona veli u 11. ja nazovem u 12. a ona veli u 2.08. ima li tamo još neko s kim se može razgovarati osim sa tom službenicom. molim pojašnjenje i savjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...

ja imam prvostepeno rješenje hrvi 30% ptsp od 6 mjeseca 2007 godine,mislim da bi uskoro mogla i drugostepeno stiči,pa me sada zanima nagovara me par kolega da pošaljem temeljem prvostupanjskog riješenja zamolbu za dodjelu dionica,pa ja nisam siguran ali mislim da mi ih neče dati bez drugostepenog riješenja,ja nisam vidio a oni tvrde da su dobili,dok svi ostali kažu bez drugostepenog riješenja nema ni dionica,pošto prvostepeno pravno nema nikakvu snagu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pitanje je : da li se mora čekati drugostupanjsko riješenje da bi ostvario pravo na dionice? Naime iz neznanja nakon 2.st. riješenja 20 % (privr.) nisam podnio zahtijev za dionice , pošto sam sad ponovo dobio 1. stup. riješenje 30 % PTSP isto privr. da li moram čekati 2.st. da bi podnio zahtijev ili mogu odmah sa ovim ? I još nešto, za koliki postotak da tražim 20 % ili 30% , pošto još nije stiglo 2 .st.(treba skoro )

Zahvaljujem !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u erste investu izjavili da se u slijedeća dva tjedna završava registar branitelja odnosno članova fonda i da ih ima oko 500 000. odmah potom počinje se isplaćivati dividenda za razdoblje od osnutka fonda, a s 12.04.2008. počinje se trgovati s udjelima po u tom trenutku realnoj cijeni. savjetuje se braniteljma da se suzdrže od prodaje udjela bar još godinu dana jer se u fond još trebaju pridodati dionice ( 7% ) od svake od 7 velikih javnih poduzeća a slijedom logike bi nakon toga vrijedost udjela trebala enormno rasti. mada će uvjerenja sam i ponuda i potražnja odmah nakon 12.04. biti neodoljiva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ukoliko je fric dobro napisao neki su i profitirali oni koji imaju HTPK -korčula nešto malo ali su stalno iznad nominale od 300kn a ovi sa HPDG podgora su u bananani cjelo vrjeme je umjesto nominale koja je iskazana u dem 100 znači cca 370kn ne prelazi tržišnu cjenu od 125kn znači minus i to ggggggggooooooooooolemi!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači ne ovisi o pojedincu oće prodat ili ne,kad se proda 50% fonda onda moraju prodat svi,ali po kojoj cijeni.Kad nastane stampedo prodaje cijena pada tako da najviše izgube oni koji prisilno moraju izač iz fonda

dsemovca je napisao:

Da, Fond se u tom slučaju gasi i ide raspodjela sredstava na branitelje koji nisu prodali svoje Udjele ili kako oni to vole kazati, ispisali se iz Fonda. Još jedna stvar kod ovoga, vi ne morate prodati sve Udjele, već možete dio po dio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ali taj scenarij je moguć i lako vjerovatan.Nekad je udjel vrijedio 900-950kn prijo desetak dana kažu u meti da vrijedi 600-650kn poslje toga na burzi drastićno pala i ina i ht danas udjel vrijedi možda oko 500kn.Nismo mogli prodavat po 900,a močićemo prodavat po 400-500 po udjelu lijepo su nas zaštitili

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zašto imam nekai čudan osijećaj da to neče bit riješeno ni u 4 mjesecu da če naći neki izgovor za produljenje toga datuma. To je sve obavijeno nekim velom tame niti ko govori s koliko se novca raspolaže u fondu niti odakle su sve uplčene dionice, a dividendu po njihovom nam već isplačuju unazad Godinu dana...... :misli: (od koje god firme imaš dionice na kraju godine dobiješ izvještaj o poslovanju,a ovdje 3godine ništa ni razglednica)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako neće država ajmo onda mi. nek se objavi registar branitelja pa nek svako vidi moje ime jer se nemoram sramiti ničega. isto tako će mo svi vidjeti imena drugih pa će uvijek neko prepoznati one koji su 1991.g. kidnuli van iz RH a sada su branitelji.

tako će se smanjiti broj i povečati udjeli.

ja se ne bojim ničega, a boje se samo oni koji nešto kriju. :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

darkoh je napisao:

ako neće država ajmo onda mi. nek se objavi registar branitelja pa nek svako vidi moje ime jer se nemoram sramiti ničega. isto tako će mo svi vidjeti imena drugih pa će uvijek neko prepoznati one koji su 1991.g. kidnuli van iz RH a sada su branitelji.

tako će se smanjiti broj i povečati udjeli.

ja se ne bojim ničega, a boje se samo oni koji nešto kriju. :-D

 

Je, ali samo ime i prezime ništa ne znači, uz ime i prezime treba ići datum rođenja i mjesto stanovanja ( minimum radi točnog identiteta ) a to bi netko mogao i zlorabiti u koje kakve kriminalne radnje.

 

Kažem to zato jer konkretno moje ime i prezime u RH ima preko 40 osoba, kada kažem moje ime i prezime mislim na osobe kojima je ime i prezime isto kao i moje ( datum rođenja, mjesto stanovanja i rođenja drugačije ali ime i prezime isto, ima ih čak i s mjestom rođenja istim ). Isto je tako i s mojim ocem mada on ima drugo ime ( ovo je provjerena informacija jer dok sam radio u mup-u imao sam pristup operacijskom sistemu mup-a RH gdje su upisani svi državljani RH , starnci sa stalnim boravkom, vozila i slične stvari ).

 

Zato kažem da samo ime i prezime ne bi imalo nikakve koristi, a opet puni podaci na internetu :misli: , prerizično.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Esade a šta ova država nemože ili nije u stanju napravit to jest da se ispravim oni što su u vladi,misliš da se dionice nemogu iz fonda povuć (i opet kažem ako su uopče i uplaćene,jer gore sam negdje već napisao da kao vlasnik udjela več treču godinu niti ja niti iko od vas nije na kučnu adresu dobio bilo kakvi izveštaj o stanju u fondu ,dok sa druge strane one druge dionice što sam dobio svake godine redovito dobivam izveštaj ,čak sam i u jednom slučaju dobio dividendu .(nažalost morao sam ih prodat viša sila ali ove sigurno neču).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sterop je napisao:

Esade a šta ova država nemože ili nije u stanju napravit to jest da se ispravim oni što su u vladi,misliš da se dionice nemogu iz fonda povuć (i opet kažem ako su uopče i uplaćene,jer gore sam negdje već napisao da kao vlasnik udjela več treču godinu niti ja niti iko od vas nije na kučnu adresu dobio bilo kakvi izveštaj o stanju u fondu ,dok sa druge strane one druge dionice što sam dobio svake godine redovito dobivam izveštaj ,čak sam i u jednom slučaju dobio dividendu .(nažalost morao sam ih prodat viša sila ali ove sigurno neču).

ne kažem, može se svašta desiti a pogotovo kod nas. najbolje je sačekati dan d 12.04.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bilogora je napisao:

Ne bi išlo s privremenim rješenjem, jer u biti nije pravovaljano. Npr. PLP ti odredi 30% invaliditeta, a DLP skine na 20%, postupa se po DLP.

 

Pa i mislio sam na dlp kada ono kaže svoje.

 

Jel se mogu s tim rješenjem tražiti dionice na osnovu rvi-a iako je to rješenje privremeno na godinu dana ( pa se ponovno nakon godinu dana ide na komisiju i tako 3 godine odnosno 3 puta ?? )

 

Na to sam mislio ili se mora čekati dok ne prođu tri godine kako bi se dobilo stalno rješenje o invalidnosti ( jel znate na što sada mislim ?)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možda sam ja previdio pitanje. Znači nakon prvog DLP i utvrđenog postotka invaliditeta, podnosi se Zahtjev za dodjelu dionica. Negdje postoji i tablica u ovom topicu po kojem postoku i koliko. Ako vam se nadalje postotak povečava, podnosite zajtjev za razlikom, a ako se postotak umanji onda ništa. Znači ne čekaš tri godine, već sa prvim privremenim rješenjem DLP-a. Sory, na previdu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

- invalidu Domovinskog rata sa 20% stupnjem invalidnosti od 5.000 DEM

- invalidu Domovinskog rata sa 30% stupnjem invalidnosti od 6.900 DEM

- invalidu Domovinskog rata sa 40% stupnjem invalidnosti od 8.800 DEM

- invalidu Domovinskog rata sa 50% stupnjem invalidnosti od 10.700 DEM

- invalidu Domovinskog rata sa 60% stupnjem invalidnosti od 12.600 DEM

- invalidu Domovinskog rata sa 70% stupnjem invalidnosti od 14.500 DEM

- invalidu Domovinskog rata ss 80% stupnjem invalidnosti od 16.400 DEM

- invalidu Domovinskog rata sa 90% stupnjem invalidnosti od 18.300 DEM

- invalidu Domovinskog rata sa 100% stupnjem invalidnosti od 20.000 DEM

 

Sada računaš u Eurima, ali ne dobiju svi isto. Netko dobije dionice bolje, netko lošije tvrtke......., uglavnom "lutrija".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sterop je napisao:

Kakvu bi ti zamolbu pravio ako se smije znat?

 

Pitam da li na ovu adresu šaljem riješenje o statusu hrvi-a ( a vezano za dodjelu dionica po osnovi satusa hrvi-a ), pa me zanima da li je to točna adresa koju sam naveo i koja je još sve dokumentacija potrebna osim riješenja o statusu hrvi-a (npr. jeli potrebno možda nešto kao tipa ;; zamolba, kakav obrazac za popuniti , kakva fotokopija nečega , broj računa i slično ) ????????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kompa je napisao:

sterop je napisao:

Kakvu bi ti zamolbu pravio ako se smije znat?

 

Pitam da li na ovu adresu šaljem riješenje o statusu hrvi-a ( a vezano za dodjelu dionica po osnovi satusa hrvi-a ), pa me zanima da li je to točna adresa koju sam naveo i koja je još sve dokumentacija potrebna osim riješenja o statusu hrvi-a (npr. jeli potrebno možda nešto kao tipa ;; zamolba, kakav obrazac za popuniti , kakva fotokopija nečega , broj računa i slično ) ????????

Adresa je OK.

Uz zahtjev za priznavanje prava na dodjelu dionica bez naknade prilaže se preslika drugostupanjskog rješenja (ili prvostupanjskog sa štambiljom suglasnosti) o priznatom statusu HRVI, preslika osobne iskaznice, te - ukoliko je iskaznica nova (bez JMBG-a) - preslika npr. domovnice.

To je sve.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja danas zvao Erste i to vam id e ovako,ja vam to nebi znala reć nazovite na ovaj broj ,ja nazovem ja vam to nebi znao reć nazovite na ovaj broj ,pa dragi gospodine pa upravo su me sa tog broja poslali na vaš broj,samo vi zovite i budite uporni doviđenja i hvala što ste kontaktiorali Erste .KLAP slušalica I šta sad.......?? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici




×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija