Jump to content

Loša, demotivirajuća vijest


nightrider974

Preporučene objave

Prije nekog vremena se je i u forumu raspravljalo kako je vec krajnje vrijeme da vojsci povecaju place. I mediji su o tome se raspisali kako placa ide gore cca 20% u HV-u.

Toliko o najavama jer danas je taj dan istine.

Racunica place u gardijskoj postrojbi.

Povecali su vrijednost koeficijenta za 20% u prosjeku. Povecali su zapovjedni dodatak za 5% zapovjednicima do razine satnije.

Toliko o povecanjima.

Smanjili su zapovjedni dodatak zapovjednicima i prvim docasnicima bojni 5%.

Ukinuli su borbeni dodatak 410,00 kn bruto koji je bio negdje cca 10% vojnicke place.

Kada se sve zbroji i oduzme placa je u gardijskoj postrojbi isla gore cca 10%.

Svako povecanje u ovim uvijetima je pohvalno i svaka cast na tome.

Novi pravilnik o dodacima u niti jednom svom djelu ne spomije gardijske postrojbe i pripadnike u njima koji su bili i ostali jedini borbeni dio HV-a.

Da zakljucim. Dosta mi je povecavanja place kada na jednoj strani dobijam, a na drugoj gubim. Kako smo prosli 2003. godine ukidanjem gardijskog dodatka tako smo i sada zakinuti za borbeni dodatak dok ce po medijima vjerovatno ici prica kako je vojsci povecana placa.

Ovi navodi su samo zato da se nikad ne zaboravi kako placa ide gore u gardi.

Kada je trebalo bili smo prvi i nismo birali teren gdje cemo ici, a sada smo pali na najnizu platnu ljestvicu u cijelom HV-u. Zanima me kako to moze motivirati nekoga?

:place::ljut::svorc:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

za nepovjerovati....meni je pala plaća za cca 60 kuna na osnovu dosadašnjih, ja imam fixnu plaću ,čin i ustrojbeno mjesto su isti zadnjih 3 godine. nadao sam se nekom povećanju,a ono dobijem manje.istini za volju nisam vidio listu od plaće pa neznam točan razlog ovog smanjenja. nadam se da mi nije sjeo na plaću neki zaboravljeni jamac.

:-o:-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na žalost, to je sada već drugi puta da kroz plaću degradiraju djelatnike gardijskih postrojbi. Zašto je to tako, ne znam, ali raditi, kao npr. narednik u toplom uredu MORH-a, GS, raznih zapovjedništava i sl. ili kao narednik u xy.GB NIJE ISTO. Neko će reći, pa gardisti imaju terenski dodatak kada su na izdvojenim stražama ili terenima, ali vjerujte mi taj dodatak ne vrijedi troškova, neprospavanih dana i noći i odvojenosti od obitelji, a da ne govorim o stezi i pravom vojničkom životu (ne podcjenjujući druge postrojbe). Ja sam sada u mirovini, ali vjerujem da se nije ništa promijenilo unazad nekoliko godina u GB. Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Provjerih ja svoju plaću i manja je zbog grške u izračunu, bit će mi nadoknađeno ali tek na idućoj plaći.Krajnja povišica je 400 kuna i tako da sam sad na državnom prosjeku. Naime ukinut nam je "gardijski dodatak" tako je najavljivana povišica skresana za 50 % od najavljenog.Na riješenjima o rasporedu od ove godine piše da imamo pravo na gore navedeni dodatak,a on je ukinut i šta sad.Što se tiče terenskog dodoatka on još egzistira ,al samo za neke "klasične" terene dok se straže više ne plaćaju i tako za 7-dnevno stražarenje (24-satno),dobije se 3 dana slobodno.Tako da vojnik za tih 7 dana "natuče" 168 radnih sati i do kraja mjeseca radi još od 10 - 15 dana (80-120 sati)što daje cifru od 288 sati ,a neki naprave i više, a na plaći se piše najviše 186 sati.U zadnje vrijeme gardijske postrojbe (što se plaće tiče)se uporno gura u drugi plan, a svi znamo da su to postrojbe koje najviše rade u OSRH.

semper :dvoje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dečki,od dva zla ipak su nam odabrali manje.Naime kada su zadnji puta podizali plače u vojsci pojedincima je pala i do 1200kn,tako da smo sada "sretni"što se to nije desilo i sada.Ipak nakon toliko prevara i "podizanja" plača ipak se nisam iznenadio jer me zaista više ništa iznenaditi nego samo više ili manje oneraspoložiti :namiguje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Baš danas sam čuo neke priče da su "specijalne" postrojbe dobile i do 70% dodataka,a gardijske brigade su sa druge dtrane izjednačili sa ostalim pripadnicima HV-a Isto tako pročitah danas da če krajem godine zaživjeti dobrovoljna ročna vojska gdje če plačati 2660,00kn,putne troškove,i mirovinsko i socijalno.Obuka bi trebala trajati (nisam siguran)16 tjedana.Pa sada gospodo gardisti evo vam motivacije. :-o:crven::tikvan::fajter::seks:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

AlanFord je napisao:

Pa jednom stožernom naredniku koji nije u gbr plaja je išla oko 1100 kunića gore. :-)

 

Dobro je cuti i nekoga kome na ovom preustroju place nisu oduzeli nesto.

Vidis ja mislim, barem je to meni nepravedno i poroblem, da nije uredu da obecavaju neke povisice, a onda sa druge strane uzimaju na dodacima. Isto tako borbene postrojbe su uvijek, do sada, a tako je i u NATO-u, imale dodatke.

Pa kako nekoga navuci da dodje u pjesastvo i gardijsku postrojbu i rinta ko konj kada se moze "uhljebiti" na mjesta koja mu jamce istu placu, svaki dan ce biti doma i mozda ce ponekad otici na teren koji ce mu platit.

U tome je problem. Ja smatram, a i radim tako, da moje zadace nisu niti malo bezazlenije i bezopasnije od bilo koje zadace koju provode pripadnici postorjbi sa dodacima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija